StoryEditorOCM
IzložbeKlinci kao umjetnici na 17. LIK-u (FOTO)

Fotografije koje su mobitelom snimili učenici 18 županijskih osnovnih škola objedinjene na izložbi u Knjižnici

27. veljače 2017. - 21:03

Voditeljica Centra za vizualnu kulturu djece i mladih šibenske Gradske knjižnice Jurja Šižgorića Zdenka Bilušić večeras je u knjižničnom prostoru otvorila izložbu fotografija učenika viših razreda 18 osnovnih škola sa područja Šibensko-kninske županije koji su zadovoljili sve natječajne kriterije 17. LIK-a, natjecanja učenika i učitelja iz područja vizualnih umjetnosti i dizajna. Na natjecanje su prijavljene 103 fotografije učenika 13 mentora od kojih su izložene gotovo sve, a najuspješnijih 10 koje će predstavljati Županiju na Državnom natjecanju krajem travnja u Rijeci izdvojene su i uvećane.

Izložbu je pjesmom otvorio zbor šibenske Osnovne škole Vidici pod ravnanjem mentorice Dolores Terzanović, a Zdenka Bilušić je u uvodnoj riječi izrazila zadovoljstvom izborom fotografije kao likovnog sredstva na natjecanju. Fotografija je, kazala je, sveprisutna u svakodnevnom životu budući da je i mobitel kojim su snimljene svakodnevno u rukama djece. Njime se, dodala je, jednostavno i lako snalaze i to su dokazali ovim natjecanjem.

Predsjednica Županijskog stručnog vijeća učitelja likovne kulture, Stela Ćuturić, ujedno i predsjednica Povjerenstva za 17. LIK na županijskoj razini,  zahvalila se svim učenicima i njihovim mentorima koji su se u tako velikom broju prijavili na natjecanje, a najboljim autorima čestitala je i poželjela mnogo uspjeha na skorašnjem Državnom LIK-u.

19. travanj 2024 15:35