StoryEditorOCM
IzložbeZa 85. rođendan

Arsen je bio njihova inspiracija: na zelenoj pozornici ispred kluba Azimut večeras izlažu šibenske slikarice iz udruge Tempera

Piše M. L.
28. srpnja 2023. - 11:38

Glazbom, slikom i riječju Šibenčanke i Šibenčani danas slave 85. rođendan svog velikog sugrađanina - Arsena Dedića. Uz Gradski komorni orkestar koji će pod ravnanjem Jure Celića nastupiti u 21 sati ispred krstionice katedrale sv. Jakova i izvesti niz Arsenovih skladbi te šibenskog HNK koji sa svojim glazbeno-poetskim Arsenovim feralom gostuje u Splitu, program za večeras pripremili su klub Azimut i njegov Kolektiv 4B te Udruga likovnih amatera Tempera.

Na tzv. zelenoj pozornici ispred Azimuta u 20 sati bit će otvorena izložba slika pod nazivom "Arsen i mi".

-Zašto baš Arsen Dedić pitanje je na koje ćemo preskočiti odgovoriti jer jasno je i poznato koliko njegovo stvaralaštvo znači za glazbu, kulturu, umjetnost općenito. Koliko je njegovo ime nedodirljivo, a rad nedostižan. Ne postoje dva ista čovjeka, još manje postoje dva Aresna, no postoje razni doživljaji njegove pisane i opjevane riječi i to je ono što donosi izložba članica Tempere koju će Šibenčani i gosti grada moći pogledati – poručili su iz Kolektiva.

Tako je petnaest likovnih autorica inspiriranih Arsenovim stvaralaštvom, njegovim pjesmama i glazbom stvaralo svoje radove, kazala je Jadranka Skelin, jedna od članica udruge Tempera.

-Raduje nas što Azimut prepoznaje našu želju da svoje slike nadahnute Arsenovim stihovima podijelimo sa širim auditorijem. Azimut je uvijek korak ispred u poticaju da svi amateri pokažu što dušom i kistom rade i što ih veseli – rekla je Skelin.

Izložbu „Arsen i mi“ podržali su Turistička zajednica Grada Šibenika i Šibensko – kninska županija.

image

Litnja kuzina

Iva Perkovic/
image

Litnaj kuzina

Iva Perkovic/

 

29. travanj 2024 00:39