StoryEditorOCM
Glava šotobracoGlava Šotobraco

Baš dobro: ININE afere odsada će mrlišati na friški kruv!

Piše Branimir Periša
10. kolovoza 2023. - 20:51

-Evo, piše da su lipe i moderne žene u kupaćin kostimiman i prija 100 godina privlačile turiste u Dalmaciju! - objavila je Dobra Parona svojin najdražin gostiman privrćući štampu od nikidan. Cila je od volje, jerbo je rasfriškalo i barenko se mogla naspavati u svojoj kaletici di bave ionako nema za lik.

-Je, to je naslov za bogove! Mogu zamisliti kako su se žene banjale u ona doba: kostimi teški ka večernja toaleta, zamotane do glave... Viditi teke noge, okolo čička bila je premija, a ne ovo danas! - komentira El Tigre. -Svaka metne tange, bez obzira na to kak‘a je u tilu i priliva li se štokoda priko kostima. Oto je glavni razlog zašto se više baš i ne kupan, pa mi nije skroz ćaro šta tute ima biti privlačnoga! - zaključija je i podlija zanju rečinicu gucljon pive.

-Ma vidi junaka! - podbočila se Dobra Parona, koju je oti napad na lipši spol pripremija za fajt do zanje kapi krvi. -Za nas bi daklen, važili vaši estetski kriteriji po kojiman bi jedino Bijonse mogla u kostimu na plažu, a vi bi i dalje prid sebon turali štumčinu poduprtu na tankin nogicaman, ka u barske kokoše! - istresla se obamirajući ga od glave do pete. Bila je tolko uvjerljiva da je on kasnije, sakrimice, sve pogledava samoga sebe nizdol: čak se uštapija ka na primanju u pijonire provjeravajući more li viditi vrve od šandula priko štumka. Nije puno strašno, utješija se, dok ga nije dotukla još sa par metaka poslin onoga prvoga rafala.

-Imaju i žene estetske kriterije, pa budući da niste Bred Pit, kada se odlučite doći na banj, ne smite se skidati iz kapota! - sasikla ga je. A onda mu je velikodušno odobrila da ipak more staviti tutu na se, jerbo je ipak lito, da baš skroz ne prokuva.

Onda je Bili Smo Uskoro temi doda svoj prilog. I on je proridija odlaske na plažu jerbo mu je teško, per fin tužno, gledati iste, tetovirane muške i ženske okolo sebe. -Šta manji kupaći, to više crteža po tilu. Zimi se sređuju u tatu salonima ne bi li na lito, kada se skinu bili posebni. Ali, nisu jedini, i tek na plaži shvatu da su svi isti. Imaju iste izbockane rukaviće, nogavice… Niki dan san mislija da mi se približava mala koja je navukla neke duge bičve na noge, iako je bila u kostimu. Ma koje bičve, sve je oto tetovirano!

-Genijalno, nacrtaš robu na tilo i rišija si se šalturice i konfekcije zauvik! Mala je dosjetljivo doskočila problemu ka i Rvaska neradnin nediljama, jerbo se kruv ne samo prodaje, nego i peče na benzinskin stanicaman INE. - dometnija je El Tigre. - Daklen, prodavač ti prvo nalije gorivo, onda otare ruke o gaće i posluži ti kruv, bez čega bi svako sto posto umra ako ga baš u otomen trenutku nema friško pečenoga. Ako nešto ne priporodi društvo općenito i dodatno privuče goste u zemlju, to će onda biti pekare INA!

-Pa to je baš odlično! – zacičala je Dobra Parona i veselo zapljeskala rukicaman, ka divojčica. -Koji napredak, jerbo ININE afere konačno neće davati na smrdljivi plin, oli još gadljiviju naftu. Nego će medijski naslovi prinositi svu mekoću krušnoga tista, da ne govorimo o lipin mrlšiman friško pečenoga kruva.

„ININ direktor 4. razine odlučivanja zamračija 10 ijada tona tista, oli miljun štruca kruva!“ Čista ekologija! – zaključila je Dobra Parona.

27. travanj 2024 21:08