StoryEditor
Auto motoBMW iX3

Prvi serijski bavarski SUV na struju

Piše R. R.
22. svibnja 2020. - 06:19
BMW

Kada su u pitanju električni SUV modeli, BMW malo zaostaje za glavnim premium konkurentima, kao što su Mercedes ili Audi, koji su svoje modele iz tog segmenta lansirali prije godinu dana.

BMW iX3 najavljuje se još od listopada 2018., kada je predstavljen Concept iX3 na struju, ali produkcijski model još nije stigao. Ipak, prve dvije službene fotografije, koje su se ovih dana pojavile na Instagramu, nagovještavaju skoru premijeru iX3.

Iako ih nije objavio BMW, vjeruje se da su to službene promotivne fotografije modela koji bi se trebao pojaviti kasnije tijekom godine.

BMW iX3 se vizualno razlikuje po nekim detaljima od standardnog SUV-a X3, kao što su prednji dio vozila i specifične alu-felge konstruirane specijalno za električna vozila.

Kad je riječ o specifikacijama vozila, BMW iX3 će električnu energiju skladištiti u bateriji kapaciteta 74 kWh, koja će osiguravati autonomiju u vožnji dužoj od 440 kilometara, prema WLTP standardu.

Baterija će napajati elektromotor od 286 „konja“, a snaga će se prenositi na stražnje kotače.

Za sada nema službenih informacija da će BMW ponuditi verziju s dva elektromotora i pogonom na sve kotače, ali nije isključeno da kasnije lansira i takvu opciju.

Izdvojeno

03. kolovoz 2020 22:35