StoryEditorOCM
Zvijezde onlinekarmela vukov colić

Nekadašnja voditeljica HRT-a odmara se u zemlji gdje su česti nemiri: ‘Ovo je grad porušenih zgrada, ludog prometa...‘

Piše Scena SD
1. lipnja 2023. - 21:01

Nekadašnja TV voditeljica Karmela Vukov Colić, koja je proše godine postala direktorica Turističke zajednice grada Dugo Selo trenutno se nalazi u Libanonu, točnije u glavnom gradu Beirutu, o čemu se pohvalila na društvenim mrežama.

image

Voditeljica Karmela Vukov-Colić

Boris Kovacev/Cropix

- Beirut. Negdašnji Pariz istoka. Jedinstveno mjesto na svijetu: unutar kilometra i katoličke i pravoslavne crkve, džamija, kapelica koja je označavala početak souka, osmanski saray, rimski hramovi i terme… Grad u kojem je Septimije Sever osnovao prvu školu prava, na čijim je obalama Juraj svladao zmaja.

Grad koji je primjer par exellance za udžbenik o uzdizanju i propadanju. O neodustajanju. Grad s čestim manjkom el. energije, grad generatora, ludog prometa, ugašenih semafora… Grad porušenih zgrada, zatvorenih trgovina i slijepih prozora. Prečesto grad duhova….

Neka vas ne zavara: iza svih tih izranjavanih pročelja, napuštenih stanova, zatvorenih hotela, skriven u zvucima generatora, trubljenju nervoznih vozača, zakamufliran inflacijom i ogromnim brojem imigranata, krije se prekrasan grad. Odvažan. Neustrašiv. Prkosan. Beirut - napisala je Karmela.

Prošle godine u Beirutu je bio i naš novinar Vinko Paić, a njegovu priču možete pročitati OVDJE.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. travanj 2024 00:44