StoryEditorOCM
TV&Realitysuperpotjera

Je li lovkinja Morana sinu bivšeg političara rekla nešto što nije smjela?; ‘Morala sam staviti naočale...‘

Piše JL
15. svibnja 2023. - 06:41

HRT-ova "Superpotjera" već je mjesecima jedan od najgledanijih emisija spomenute televizije, a uz dozu znanja natjecatelja i lovaca, često nas iznenade i svojim reakcijama.

Nakon "sukoba" lovca Krešimira Sučevića Međerala i lovkinje Morane Zibar u prvoj emitiranoj epizodi te njenog komentara i spominjanja "mladog mesa" kojeg su mnogi nazvali "seksističkim", spomenuta je lovkinja opet rekla nešto što možda i nije smjela.

Naime, natjecatelj Eugen Rožić, dobio je kompliment od Joška Lokasa pri izlasku pred lovce, odnosno, rečeno mu je da je "dobro izgleda". Nakon nekoliko točnih odgovora, Rožiću se obratila Morana.

image

Eugen Rožić

Screenshot/hrt/

- Morala sam staviti naočale, je, dobro izgledate, je i znanje i stas - rekla je Zibar Rožiću, koji je kvizašima poznat od ranije, točnije, iz jedne epizode hit emisije "Tko želi biti milijunaš?", piše Jutarnji list.

Rožić, inače po struci fizičar i FER-ovac, sin je i bivšeg političara, HSLS-ovca, pa HSP-ovca i na koncu HSS-ovca, Miroslava Rožića.

Podsjetimo, lovkinju su zbog ranijeg komentara napali zbog seksizma i pokrenula se diskusija o tome kakva bi reakcija bila se radilo o muškom lovcu koji je takav komentar dao nekoj kandidatkinji.

Zibar je tada u kratko rekla kako je sve ispalo "nespretno" i da nije imala nikakvih seksističkih primisli ni omalovažavanja. - Komentar je interna spika, odnosno figurativni govor iz diskursa lovci-lovina. Kao kad npr. lav vidi novu mladu gazelu na pojilištu, rekla je Zibar.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
17. travanj 2024 06:24