StoryEditorOCM
Showbizjagoda kumrić

Splitska glumica pohvalila se uspjehom 26-godišnjeg brata: ‘Najmlađi je doktor znanosti u Hrvatskoj!‘

Piše Scena SD
31. svibnja 2023. - 18:53

Glumica Jagoda Kumrić pohvalila se uspjehom brata Marka koji je s 26 godina postao najmlađi doktor znanosti među medicinarima u Hrvatskoj.

"Ovo je moj brat Marko i danas je postao najmlađi dr.sc. među svim dr.med. u Hrvatskoj", napisala je Jagoda uz zajedničku fotografiju.

image
Instagram

Marko je medicinu završio 2020. godine te je dobitnik Dekanove i Rektorove nagrade. Dobio je i nagradu za mladog znanstvenika 2023. godine koju dodjeljuje splitsko sveučilište.

"Doktorat mi se temelji na bolesti kardiovaskularnog sustava i to onoj koju mnogi zanemaruju, a kumulativno u svijetu ubije najviše ljudi. Radi se o hipertenziji, odnosno laički rečeno povišenom krvnom tlaku, dijagnozi koju mnogi imaju, ali često zanemaruju i nerijetko smatraju da ide u skladu s godinama.

image
Instagram

Sam doktorat ima dugo i nezanimljivo ime koje bi zvučalo pretenciozno da ga iznesem, ali može se reći da smo pokušali doprinijeti razumijevanju mehanizama koji su u podlozi razvoja visokog tlaka te djelovanje određenih dodataka prehrani u borbi s istom", rekao je u veljači Marko za portal Makarska Danas.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. travanj 2024 14:16