StoryEditorOCM
Showbizgodine s rock-bakom

Plesačica Ivona Brnelić o detaljima rada s Tinom Turner: Zapamtila sam joj izraz lica koji gotovo da nije bio ljudski

Piše scena sd
25. svibnja 2023. - 12:35

Smrt pjevačice Tine Turner rastužila je mnoge, posebno njezine suradnike, a jedna od bivših suradnica pjevačice je i Hrvatica Ivona Brnelić koja je imala čast plesati uz legendarnu pjevačicu čak osam godina. Kraj ove divne suradnje došao je 2008. godine kada je Brnelić ispričala za Jutarnji svoj plesni put uz pjevačicu i otkrila ekskluzivne detalje o tome kakva je Tina kao osoba.

- Došlo je vrijeme da zahvalim Tini Turner na njezinu pozivu za još jednu turneju i vratim se u Hrvatsku. Ne mogu čitav život plesati za nekog drugog, došlo je vrijeme da plešem za sebe - tim riječima oprostila se plesačica i koreografkinja od karijere uz poznatu pjevačicu. Brnelić je posljednji nastup s Tinom Turner imala u veljači 2008. na dodjeli nagrada Grammy, a nakon toga se vratila u rodnu Rijeku gdje je otvorila plesni studio, piše Jutarnji list.

Posljednja Miss Jugoslavije krajem 80-ih je odselila u London gdje je završila koledž kazališnih umjetnosti Laine Theatre Arts, a potom je počela raditi kao plesač i koreograf u Londonu. Osim s Turner, u karijeri je plesala i s drugim svjetskim imenima Destiny‘s Child, Cher, Usherom, Sealom, Gwen Stefani, Spice Girls i Rickyjem Martinom.

image

Ivona Brnelić plesala je i s drugim svjetskim imenima kao što su Destiny‘s Child, Cher, Usher, Seal, Gwen Stefani, Spice Girls i Rickyj Martin

Neja Markičević/Cropix

- Definitivno sam se odlučila na povratak kada me Tina pozvala na novu turneju. Kad mi ju je ponudila, više nisam imala izbora, jer tada sam već previše zakoračila u posao u Hrvatskoj. Pojavio se i posao s Tonyjem Cetinskim koji mi je bio jako zanimljiv. Previše sam, dakle, ušla u taj hrvatski život, a turneja s Tinom je prezahtjevna i preduga. Kada bih se odlučila na osam mjeseci turneje s Tinom, morala bih u Hrvatskoj početi sve ispočetka - rekla je Brnelić tada željna novog početka, iako navedeno nisu bili jedini razlozi za odlazak.

spoznaja na koncertu u čast princezi Diani

- Odlučujući trenutak bio je kada sam osjetila da više nisam zadovoljna i točno se sjećam kada je to bilo. Radili smo veliki koncert u Londonu na Wembleyju u čast princezi Diani. Na toj pozornici shvatila sam kako nisam zadovoljna. Još na probi sam stalno gledala na sat i razmišljala samo o tome kada ću kući. Odradila sam još nekoliko poslova s Tinom, ali to je bio baš taj okidač kada sam shvatila da se definitivno moram vratiti u Hrvatsku, i to je bio početak za moje ‘ne‘ Tini Turner. Vjerujte mi, Tini je jako teško reći ne.

image

‘Raditi s Tinom Turner na koncertima je najviše što se kao izvođač može postići‘

AFP

Plesačica je Tinu opisala kao emotivnu i ranjivu, ali i inteligentnu i pronicljivu.

- Posao s Tinom, to je nešto posebno. To nevjerojatno ispunjava. Raditi s Tinom na koncertima je najviše što se kao izvođač može postići. Sjećam se trenutka kada mi se dogodio ‘klik‘. To je kao da se izvođaču ‘otvore kanali‘, ne mogu drukčije to objasniti. Magija. A Tina to svojom energijom omogućava. Kada sam je pogledala u oči, zapamtila sam joj izraz lica koji nije bio prirodan, gotovo da nije bio ljudski. Dugo nisam razumjela, sve dok mi ona to svojom energijom nije omogućila, i odjednom mi se sve otvorilo. Digneš se iznad svega i u stanju si postati apsolutni umjetnik, pričala je Brnelić o nevjerojatnoj Tininoj energiji, ali i sama nosi izrazito pozitivnu energiju i optimizam, stoga je čudilo zašto se htjela vratiti u Hrvatsku u kojoj takva energija nije bila tako česta.

image

Na Tinin poziv na novu turnejunije se odazvala jer se pojavio posao s Tonyjem Cetinskim koji joj je bio jako zanimljiv

Tea Cimaš/Cropix

- Dva su osnovna razloga zašto sam se željela vratiti. Želim živjeti u okruženju koje odgovara mojoj prirodi, a drugo je moja želja da mi se život smiri. Ali, od te želje nije se dogodilo ništa. Ovdje sam rastrgana više nego u Londonu. Međutim, i ne pomišljam na neuspjeh.

Može se reći da je Brnelić uspjela u svome naumu i danas vodi rekreativni centar u Rijeci u kojem ženama nudi mogućnost da se oblikuju, osnaže, povećaju svoju kondiciju i blagotvorno djeluju na um i tijelo, piše Jutarnji list.

image

Ivona Brnelić u Rijeci je otvorila rekreativni centar za žene

Tea Cimas/Cropix/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. svibanj 2023 12:35