StoryEditorOCM
Showbizvečerašnji program

‘Bomba‘ iz Malmöa! Otkriveno što nas čeka u finalu Eurosonga: vraća se kontroverzni pobjednik, a okuplja se i ABBA?

Piše MOZAIK SD
11. svibnja 2024. - 17:02

U subotu će se održati finalna večer izbora za pjesmu Eurovizije, a osim domaćeg predstavnika Baby Lasagne i ostalih 25 natjecatelja, program ovog prestižnog natjecanja upotpunit će i brojni glazbeni gosti.

U show programu u finalu Eurosonga nastupat će Conchita Wurst, Carola i Charlotte Perrelli, imena poznata pratiteljima Eurosonga. Naime, Conchita Wurst je na Eurosongu 2014. godine, kao predstavnica Austrije, pobijedila s pjesmom "Rise Like a Phoenix", dok je Carola švedska pjevačica i jedna od najpoznatijih njihovih zvijezda još od ranih osamdesetih koja je triput predstavljala Švedsku na ovom natjecanju i pobijedila 1991. godine. Nastupit će i Charlotte Perrelli, koja je donijela pobjedu Švedskoj na Eurosongu 1999. godine, piše Jutarnji list.

Prema pisanju stranih medija, ova će tri izvođača odati počast ABBA-i, koja je prije 50 godina pobijedila na Eurosongu s hitom "Waterloo" te time donijela Švedskoj prvu pobjedu ikad na tom natjecanju.

- 1974. bila je godina mojeg rođenja i ABBA je pobijedila na Eurosongu. Oni su uzori uz koje sam odrasla, a imati priliku biti dio njihove počasti na velikom finalu je vrlo lijep i značajan osjećaj - prokomentirala je spomenuta Charlotte Perrelli.

- Sada se svi okupljamo u odavanju počasti jednoj od najpoznatijih pjesama Eurosonga. Svi znaju ovu pjesmu, svi diljem svijeta. Kako bi nam pomogli, imamo tri fantastična pobjednika Eurovizije - dodao je TV producent ovogodišnjeg Eurosonga, Per Blankens.

Uz navedene glazbenike, nastupit će i prošlogodišnja pobjednica Loreen koja je zaslužna za Eurosong u Malmou.

Također, priča se o mitskom povratku ABBA-e, pogotovo nakon misterioznog videa na TikToku u kojem su upitali svoje obožavatelje jesu li im nedostajali.

Uz proslavljene dobitnike Eurovizije i iščekivanje nastupa ABBA-e, zasigurno nas očekuje još nekoliko iznenađenja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. svibanj 2024 12:00