StoryEditorOCM
Promorast cijena

Imamo rješenje za naizgled bezizlazne financijske situacije

Piše pr
19. rujna 2024. - 10:23

Inflacija, rast cijena energenata, hrane i osnovnih potrepština sve više opterećuju kućne budžete. Plaće, nažalost, ne prate ovaj rast troškova, što dovodi do sve većeg nesrazmjera između prihoda i troškova života. Računi za struju, grijanje i gorivo postaju neizdrživi za mnoge obitelji, dok su cijene osnovnih prehrambenih proizvoda dosegnule rekordne razine. Čak i uobičajene mjere štednje više nisu dovoljne za pokrivanje osnovnih životnih potreba. Ljudi su prisiljeni preispitati svoje potrošačke navike, odricati se luksuza i sve više razmišljati o tome kako preživjeti od plaće do plaće.

U takvom okruženju, pronalazak dodatnih izvora prihoda postaje neizostavan dio mnogih kućanstava. Možda zvuči izazovno, ali uz pravu strategiju, postoje različiti načini da povećate svoj prihod. Izdvajamo tri načina kako doći do dodatne gotovine.

Unovčite svoje znanje i vještine

Ako imate određene vještine, poput pisanja, grafičkog dizajna, programiranja, prevođenja ili marketinga, možete se prijaviti na platforme za freelancere koje pružaju priliku da zaradite dodatni novac koristeći svoje talente. Također možete kreirati vlastite online tečajeve ili ponuditi privatne konzultacije. Svoje intelektualne vještine uvijek možete unovčiti tako da, primjerice, držite instrukcije. Postoje i razni drugi načini dolaska do gotovine, kao primjerice ispunjavanje anketa, testiranje web-stranica ili novih proizvoda. Ako ste kreativni i volite stvarati rukama, odličan način da zaradite nešto novca je prodaja rukotvorina putem online platformi i aplikacija, a ako imate oko za ‘‘lijepo‘‘ i volite fotografirati, super vijest je da svoje fotografije možete prodati na raznim online servisima.

Prodajte višak stvari

Svatko od nas vjerojatno u ormaru ima višak odjeće i modnih dodataka koje ne nosi te podrum prepun stvari koje ne koristimo. Za ljepši i produktivniji život preporučuje se s vremena na vrijeme raščistiti višak stvari kojima se ne služimo, a umjesto da ih jednostavno bacite, savjetujemo vam da ih selektirate, poslikate i oglasite za prodaju. Možda će se nekima učiniti kao previše posla, no zapravo je dovoljno samo nekoliko minuta vremena koliko će vam trebati da uslikate predmete i oglasite ih u online oglasniku ili putem mobilne aplikacije. To mogu biti vrijedne stvari poput umjetnina, gadgeta i dizajnerskih modnih dodataka, sportska oprema ili namještaj, ali i manje vrijedni predmeti koji će vremenom pronaći svog kupca. Jednom kad prodate sve što ste naumili, mogli biste se iznenaditi zarađenim iznosom.

Založite zlato brzo i jednostavno

Ako stvari ne želite prodati, možete ih i založiti. Odlično rješenje za sve koji se nađu u situaciji kada im je hitno potreban novac je zalog zlata. U slučaju da se ne želite odreći vlasništva nad nakitom, odnosno nekim vrijednim zlatnim predmetom, a potreban vam je novac na kraći rok, svoju zlatnu imovinu možete založiti u specijaliziranim zalagaonicama diljem Hrvatske, čije usluge koriste tisuće hrvatskih građana svakoga dana. Ako se odlučite za zalog, jako je važno kome povjeravate svoju zlatnu imovinu.

Kako izgleda proces zaloga zlata?

Nakon što zlatni predmet donesete u poslovnicu jedne renomirane hrvatske tvrtke koja se bavi financijskim uslugama i trgovinom zlatom, djelatnici obavljaju besplatnu procjenu, a cijeli proces je vrlo jednostavan i traje samo desetak minuta. Nakon obavljene procjene, klijent ima mogućnost izabrati uslugu zaloga. Uz uplatu kotizacije, rezervirat će pravo ponovne kupnje predmeta po njegovoj procijenjenoj vrijednosti. Rok rezervacije je fleksibilan što znači da se može odabrati razdoblje čuvanja od 8, 15 ili 30 dana. Po predmet se može doći i ranije, a ako se tako dogovori – i kasnije, a sve vrijeme će se čuvati na sigurnom.

Kako biste bili informirani o isteku roka rezervacije, možete očekivati da ćete dobiti obavijest putem elektronske pošte i SMS-om, 72 sata prije isteka. Tako možete biti sigurni da nećete propustiti trenutak u kojem rezervacija istječe, a ako vam to bude odgovaralo, rok možete dodatno i produžiti. Po isplati ukupnog iznosa, svoj predmet možete ponovno preuzeti.

Za dodatne informacije o zalogu zlata nazovite besplatan info telefon 0800 73 72, a ako imate zlato ili srebro koje želite založiti, prijaviti se možete i online, putem besplatnog kontakt obrasca.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. rujan 2024 12:00