StoryEditorOCM
Parlamentarni izbori 2024odmah iza plenkovića

Ovaj je čovjek nova zvijezda HDZ-a: Pomeo je poznate veterane stranke, ali i uništio konkurenciju

Piše JL
19. travnja 2024. - 07:03

Zamjetan uspjeh iz redova HDZ-a ostvario je na parlamentarnim izborima gradonačelnik Velike Gorice Krešimir Ačkar koji se popeo na drugo mjesto u I. izbornoj jedinici sa osvojenih 11,62 posto glasova, i to odmah iza nositelja liste Andreja Plenkovića. Ačkar je tako preskočio potpredsjednika Sabora Željka Reinera i ministricu kulture Ninu Obuljen Koržinek. Ačkar se, kaže, zahvaljuje sugrađanima na iskazanom povjerenju te smatra da je njegovom uspjehu najviše pridonijelo to što se životni standard građana Velike Gorice pod njegovim vodstvom poboljšao.

- Velika Gorica nikad u povijesti nije imala takvu suradnju s Vladom. Uz njihovu pomoć podigli smo centar za starije osobe, Hrvatska pošta je preselila u Veliku Goricu, ostvarili smo čitav niz energetskih projekata, modernizirali smo se i to građani direktno vide u svakodnevnom životu - govori Ačkar.

I na parlamentarnim izborima 2020. godine, Ačkar je polučio dobar uspjeh sa osvojenih ukupno 3050 preferencijalnih glasova.

Inače, za gradonačelnika Velike Gorice izabran je bio u prvom krugu izbora 2021. godine sa osvojenih 50,1 posto glasova, a za gradonačelnika se kandidirao nakon što je više od pola godine, kao zamjenik gradonačelnika obavljao i funkciju v.d. gradonačelnika Velike Gorice,  piše Jutarnji list.

Ačkar je rođen 31. kolovoza 1983. godine u Zagrebu, te je završio Filozofsko-teološki studij pri Katoličkom bogoslovnom fakultetu Sveučilišta. Lokalni portal u rujnu 2022. godine pisao je o tome kako je gradonačelnik Ačkar uspio ujediniti poziciju i opoziciju, i to s prijedlogom Odluke o ustrojstvu i djelokrugu upravnih tijela Grada Velike Gorice kojom je smanjio broj upravnih tijela s dosadašnjih 12 na 9, odnosno pet službi i četiri upravna odjela. Za tu su odluku jednoglasno su glasali svi vijećnici. Inače, Ačkar posjeduje u Velikoj Gorici, prema podacima iz imovinske kartice, kuću s okućnicom od 575 četvornih metara čiju je vrijednost procijenio na 185 tisuća eura, a kupio ju je kreditom.

Također ima četiri kredita u ukupnom iznosu od 50-tak tisuća eura, a prijavio je i automobil marke VW passat 20 TDI, koji je kupljen 2016. godine i procijenjen na oko 15 tisuća eura. Ačkar je u imovinskoj kartici prijavio plaću od 2.523 eura, dok njegova supruga ima plaću od oko 1.082 eura u Pučkom otvorenom učilištu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. travanj 2024 08:11