StoryEditorOCM

FRANCO PZrakoplovi i mornarica nastavljaju potragu za preostalo dvoje članova posade talijanskog tegljača

Piše Gordan Jelavić
20. svibnja 2022. - 11:05

Akcija traganja i spašavanja, koju zajednički predvode Središnjica za traganje i spašavanje MRCC Rijeka i MRCC Roma, za preostalo dvoje članova posade talijanskog tegljača „Franco P“, koji je potonuo u srijedu navečer, nastavlja se i dalje.

Na talijanskom tegljaču „Franco P“ nalazilo se šest članova posada. Jedna osoba, zapovjednik broda, spašena je u srijedu navečer, a u četvrtak su pronađena tijela tri člana posade od ukupno njih pet, za koliko ih se tragalo.

U potragu za preostalo dvoje članova posade uključena su četiri broda trgovačke mornarice i plovila talijanske Obalne straže, od četvrtka navečer u potragu je uključen brod “Omiš“ Obalne straže Republike Hrvatske, a područje pretrage jutros je ponovno preletao i zrakoplov „Pilatus“ Oružanih snaga Republike Hrvatske, a potom i talijanski zrakoplov.

Podsjetimo, potonuće tegljača „Franco P“ na kojem se nalazilo ukupno šest članova posade dogodilo se u srijedu, 18. svibnja 2002., nešto prije 21.00 sati na crti razgraničenja područja nadležnosti traganja i spašavanja Hrvatske i Italije, nakon čega je pokrenuta zajednička akcija traganja i spašavanja.

Dvanaest osoba koje su se nalazile na pomoćnom objektu „AD3“, koji je „Franco P“ imao u teglju, nisu bile ugrožene, a zbrinjavanje je preuzeo MRSC Bari.

Budući je brod „Franco P“ plovio pod talijanskom zastavom, istragu o uzrocima ove nesreće provodit će njihove nadležne službe.

 

23. travanj 2024 06:37