StoryEditorOCM

tradicijaViše od tisuću jedriličara uživalo u jubilarnoj 80. Viškoj regati: Posada "Stravaganze" prva iz Visa u Split

Piše M.I.
21. listopada 2024. - 09:30

Jedrilica "Stravaganza" s kormilarom Nikom Kmetovićem iz JK Orsan prva je stigla u cilj u Splitu u sklopu jubilarne 80. Viške regate okončane ove nedjelje.

Čak 151 posada uživala je punim plućima i jedrima na 28 nautičkih milja dugoj regati koja je opet okupila ono najbolje od hrvatskog i europskog jedrenja, posade željne sportskog nadmetanja i onih koji naprosto uživaju u prirodi i jesenskom jedrenju, pod paskom JK Labud.

Pobjednik prve etape Viške regate je jedrilica "Polet Furioso", koja je od Splita do Visa odjedrila za nevjerojatnih 2 sata, 31 minutu i 21 sekundu, potvrđujući status favorita nakon prošlogodišnje pobjede. Druga jedrilica koja je stigla na cilj u viškoj luci je "Stravaganza", pobjednica ovogodišnje Mrdujske regate, u konačnici i 80. Viške regate.

image

Posada Stravaganze

JK Labud/FCB

Tijekom vikenda oko tisuču jedriličara uživalo je u Visu gdje je organizaciju već tradicionalno preuzeo Grad Vis i Turistička zajednica grada Visa. Ovaj put, regata u luci Vis nije se održala jer se nije prijavio dovoljan broj posada.

Ovo je posljednja u nizu regata Splitskog festivala jedrenja.

Sve rezultate možete pogledati na linku, a detalje s regate i post festuma na FCB stranici JK Labud.

21. listopad 2024 09:32