StoryEditorOCM

Čuvajmo moreU nedjelju velika akcija u Dugom Ratu, pridružite se i vi kako bi dno zasjalo uoči sezone, bez gomile otpada koji se baci tako olako

Piše Sandra Barčot
24. svibnja 2022. - 13:40

Stanovnici Dugog Rata u nedjelju će, zajedničkim snagama i samih mještana i ronilaca, što domaćih što gostujućih, očistiti podmorje, a sve kako bi dočekali i ovu turističku sezonu spremni.

- Povodom svjetskog Dana oceana 8. lipnja, Općina Dugi Rat i Turistička zajednica Dugog Rata, organizira ronilačku ekološku akciju "Čuvajmo more". Sve će se održati u nedjelju, 29. svibnja, s početkom u 9 sati. Tada je zakazano okupljanje sudionika u lučici u Dugom Ratu, od 10 do 12 sati je planirano vrijeme za ronjenje i čišćenje podmorja od svih vrsta smeća, a u 13 sati ćemo imati i zajedničko druženje - kazuje nam Tonči Bauk, načelnik općine Dugi Rat, koji poziva i sve stanovnike koji se žele priključiti ovoj hvalevrijednoj eko-akciji.

Inače, domaćin ronilačkog druženja je K.P.A. Iglun u suradnji s drugim lokalnim ronilačkim i sportsko nautičkim ribolovnih udrugama, te svima unaprijed zahvaljuju na odazivu i zajedničkom trudu kako bi i morsko dno zasjalo uoči sezone, bez gomile otpada kojeg tako olako bacimo u more.

18. travanj 2024 11:33