StoryEditorOCM

DOMAĆI PROIZVODTrajektnu vezu između Krka i Raba preuzima Lošinj, 54. brod u Jadrolinijinoj floti

Piše HINA
11. ožujka 2021. - 15:49

Jadroliniji je u četvrtak priključen novi trajekt, "Lošinj", kapaciteta 600 putnika i 140 vozila, obnovljen u brodogradilištu u Kraljevici, priopćili su iz Jadrolinije.

Trajekt je priključen floti kao 54. brod, a prve će putnike prevesti na liniji Lopar - Valbiska, pod zapovjedništvom kapetana Nina Matića. Prva plovidba "Lošinja" svečano je obilježena prolaskom kroz riječku luku i pozdravom građanima i sjedištu Jadrolinije.

Novi brod dug je 97,85, a širok 16 metara i postiže brzinu od 13 čvorova. Prilagođen je uvjetima plovidbe na brojnim linijama koje Jadrolinija održava na Jadranu.

Odabirom imena tog broda nastavlja se dosadašnja praksa Jadrolinije imenovanja brodova prema hrvatskim otocima.

U povodu prve plovidbe trajekta "Lošinj“, predsjednik Uprave Jadrolinije David Sopta rekao je da je razvoj flote najvažnija točka strateškog razvoja Jadrolinije zadnje četiri godine, kao i da je to četvrti brod kojeg priključuju floti.

"Nastavljamo ovim smjerom, obnova flote nužna je kako bismo zadržali lidersku poziciju na Jadranu, ali i bolju i komforniju uslugu našim otočanima te odgovorili na intenzivan promet tijekom ljetnih mjeseci. Vjerujemo da bijela flota Jadrolinije brojnim putnicima koje željno iščekujemo, može u najboljem mogućem svjetlu predstaviti Hrvatsku i njezinu turističku ponudu“, istaknuo je Sopta.

23. travanj 2024 18:27