StoryEditor

AKTIVNI ODMORRonioci pozivaju sugrađane da im se ovaj vikend pridruže u akcijama čišćenja duž Jadrana, pogledajte lokacije

Piše OM
23. srpnja 2021. - 08:36

Ovaj vikend 24. i 25. srpnja rezerviran je za akcije čišćenja podmorja u Rijeci, kod Paškog mosta, na otoku Krapnju, otoku Korčuli te u Dubrovniku.

Nije slučajno da su klubovi organizatori ovih akcija odabrali isti vikend za čišćenje podmorja, svi oni okupljeni su u kampanji „Zajedno za čišći Jadran“ koju provodi udruga Argonauta, a financira tvrtka Procter and Gamble.

Kampanja „Zajedno za čišći Jadran“ ima za cilj udružiti snage organizacija čija je misija povezana sa zaštitom morskog okoliša, izvaditi što više otpada iz jadranskog podmorja, održavati ga čistim i podizati svijest javnosti o ovom problemu.

Ove godine, akcija je s prošlogodišnje tri proširena na 5 lokacija uzduž Jadrana. Tako će udruga Koga briga.. iz Rijeke očistiti akvatorij uvale Preluk između Rijeke i Opatije, ronilački klub Sv. Roko iz Bibinja će čistiti podmorje oko starog trajektnog pristaništa kod Paškog mosta, Powerlifting klub i RK Roniti se mora iz Šibenika čistit će podmorje otoka Krapnja, ekološko ronilački klub Korčula luku Uš, te ronilački klub Dubrovnik podmorje plaža Solitudo i Mandrać.

Kako bi akcije uistinu bile uspješne, organizatori pozivaju sve građane i turiste da pravilno odlažu otpad, smanje konzumaciju jednokratne plastike, te i sami sudjeluju u akcijama čišćenja plaža i okoliša, jer jedino na taj način svatko od nas može biti dio pozitivne promjene.

Akcija „Zajedno za čišći Jadran“ nastavit će se posljednjeg vikenda u kolovozu kada će ronioci iz navedenih klubova doći na u Murter na veliku finalnu akciju čišćenja podmorja.

image
Nedavna akcija na Visu
Ivana Nobilo/Ilustracija/Cropix
28. svibanj 2022 17:51