StoryEditorOCM

projekt na hvaruKreće prikupljanje ponuda za koncesiju na izgradnju i korištenje luke nautičkog turizma Sućuraj, procijenjena vrijednost je 393,6 milijuna kuna

Piše OM
12. travnja 2021. - 09:52

Na sjednici Vlade prošlog tjedna usvojen prijedlog Obavijesti o namjeri davanja koncesije na pomorskom dobru u svrhu izgradnje i gospodarskog korištenja luke posebne namjene – luke nautičkog turizma Sućuraj, izvijestilo je Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture.

Prijedlogom obavijesti raspisuje se javno prikupljanje ponuda za dodjelu koncesije na površini od 100.251 m² u mjestu Sućuraj na otoku Hvaru.

Procijenjena vrijednost koncesije iznosi 393,6 milijuna kuna i dodjeljuje se na razdoblje od 30 godina, pri čemu početni iznos stalnog dijela koncesijske naknade iznosi 2,00 kune po metru kvadratnom zauzetog pomorskog dobra, a početni iznos promjenjivog dijela 2% prihoda ostvarenog na koncesioniranom području.

Stalni dio koncesijske naknade povećavat će se nakon desete godine svakih 5 godina za 0,50 kuna po metru kvadratnom zauzetog pomorskog dobra, kažu u Ministarstvu.

15. travanj 2024 04:40