StoryEditorOCM

brojne temeNezavisni sindikat pomoraca putničkih brodova: Dobili smo odgovore na pitanja zbog kojih smo i tražili sastanak s ministrom i državnim tajnikom

Piše OM
22. ožujka 2021. - 13:38

U srijedu 17. ožujka 2021. godine u Zagrebu, u Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture održan je sastanak predstavnika NSPPBH i NHS s Ministrom Olegom Butkovićem i državnim tajnikom za more Josipom Bilaverom. Uz predsjednika Glavnog odbora NSPPBH Nediljka Bulića i glasnogovornika Tihomira Beroša, na sastanku je sudjelovao i predsjednik Nezavisnih hrvatskih sindikata Krešimir Sever, pod čijim se posredovanjem sastanak i održao, izvijestio je u ponedjeljak Nezavisni sindikat pomoraca putničkih brodova Hrvatske.

Na sastanku se vodili razgovori o utjecaju pandemije virusa COVID-19 na stanje u Društvu Jadrolinija, razvoju flote Jadrolinije te potpisivanju Novog Nacionalnog kolektivnog ugovora za Hrvatske pomorce u nacionalnoj plovidbi, o kojem se vode pregovori u drugom krugu 12 godina.

Gospodin Nediljko Bulić koji je ujedno predsjednik Radničkog vijeća i predstavnik radnika u Nadzornom odboru Društva Jadrolinija, ministra je izvijestio i o ostalim problemima s kojima se suočavaju radnici Jadrolinije, ali i o bojazni radnika za opstojnost Jadrolinije, obzirom na događanja u protekloj godini.

Sastanak je prošao konstruktivno i pozitivno te smo dobili odgovore na pitanja zbog kojih smo i tražili sastanak s ministrom i državnim tajnikom, uz zajednički zaključak kako će se u skladu s mogućnostima iznaći rješenja koja su neophodna po temama o kojima se raspravljalo na sastanku, kažu u NSPPBH.

20. travanj 2024 06:12