StoryEditorOCM

OREBIĆ OFFSHORENa Pelješcu se sprema big game fešta za pamćenje uz gradele, vino i Željka Bebeka

Piše Sandra Barčot
17. svibnja 2022. - 12:25

Sve je spremno za novo izdanje big game nadmetanja "Orebić Offshore 2022." koje se od 18. do 21. svibnja održava u organizaciji Pomorsko športske udruge "Peliška jedra" iz Orebića.

I ribolovci na velike trofeje – tune, iglune, iglane, luce, što prije žele zaboraviti dvije pandemijske godine bez nadmetanja, te se opet otisnuti na more u ribolov.

- Imamo odobrenu kvotu za izlov tune od 660 kilograma, uz klasični sistem nadmetanja tijekom big game ribolova "ulovi i pusti" odnosno "catch and release".

Zona ribolova je u akvatoriju Pelješca, Korčule, Mljeta i Lastova, a očekujemo dolazak tridesetak ekipa s po četiri člana posade – doznajemo od domaćina ribolovne fešte, gdje će najbolja ekipa uz pokal, osigurati i vizu za odlazak na svjetsku smotru dogodine u Costa Rici.

"Orebić offshore 2022." starta u srijedu 18. svibnja, svečanim otvorenjem i sastankom kapetana ekipa, dok su četvrtak, petak i subota (od 19. do 21. svibnja) rezervirani za ribolovne dane u ritmu 9 sati isplovljavanje i ribolov do 17 sati.

Vrijedne nagrade čekaju tri najuspješnije ekipe, a trofej je osiguran i za posadu koja će na palubi imati najtežu, trofejnu tunu!

Organizatori su predvidjeli, nakon mora i ribolova, i večernju zabavu, među ostalim i koncert grupe "Mjesni odbor" te Željka Bebeka i samog vrsnog ribolovca koji će u subotu zabavljati goste koji će uživati u morskim delicijama i pelješkom vinu.

image

Raspored događanja

Inače, pobjednik zadnjeg održanog big game nadmetanja u vodama Orebića održanog 2019. godine, u konkurenciji 18 ekipa, bila je posada broda "Corto" kapetana Gordona Svaline, iz PSD Giričić iz Kaštel Gomilice.

Uz kuriozitet – još jedna momčad iz ovog kaštelanskog kluba: kapetan Boris Gruica, Boško Stipoljev, Tibor Mladinić i Pero Šare, na netom održanom svjetskom prvenstvu u big game ribolovu " Offshore world Championship Costa Rica 2022." uzeli su treće mjesto u konkurenciji 37 ekipa!

Sada će svoje znanje sa svjetske smotre lovaca na morske trofeje, gdje su postali brončani, prezentirati i na nadmetanju u Orebiću!

18. travanj 2024 08:19