StoryEditorOCM

za ljepše moreMornarevci izvadili 40-ak vreća otpada: ‘Jugo nabije škovace, redovito čistimo i špurtilom, ali dio uvijek potone‘. U akciji su bili i članovi Delfina, Igluna te drugih klubova

Piše Tanja Giovanelli, OM
26. ožujka 2022. - 15:48

Jutros je u sklopu eko akcije u organizaciji PIK Mornar i JK Mornar očišćeno podmorje lučice Jedriličarskog kluba Mornar.

Kako doznajemo do Gorana Martinovića, trenera u jedriličarskom klubu uz napore 10-ak ronioca i 20-ak mladih jedriličara, s dna lučice izvađeno je 40-ak vreća punih raznog otpada.

image
Privatni Album

- Ovo je specifično područje u kantunu gradske luke gdje jugo nabije puste škovace. Mi se trudimo veće komade izvaditi sa špurtilom čim se pojave, ali dio ipak potone. Tako da smo se organizirali, dva kluba smo koji djeluju jedan do drugoga pa to nije bio problem, a radni dio dana smo i zaokružili s roštiljem tako da je to ispalo jedno lipo druženje - govori nam Martinović.

image
Privatni Album

Također, i klubovi podvodnih aktivnosti Delfin i Iglun povodom 50 godina postojanja kluba Delfin organizirali su čišćenje uvale Spinut od glomaznog otpada na koji se odazvao veliki broj klubova podvodnih aktivnosti.

image
Vladimir Dugandžić/Cropix
image
Vladimir Dugandžić/Cropix
image
Vladimir Dugandžić/Cropix
image
Vladimir Dugandžić/Cropix
19. travanj 2024 19:12