StoryEditorOCM

inicijativa pola-polaMihanović predlaže Puljku kako pomoći stanovnicima najudaljenijeg Mjesnog odbora: Hvalimo se da su Slatine biser Splita, pokažimo da nam je stalo do njih

Piše Milena Budimir
14. rujna 2021. - 09:02

Kada smo vas izvijestili da Slatinjani od listopada ostaju nepovezani brodskom linijom sa Splitom, na taj je tekst reagirao gradski vijećnik Vice Mihanović.

Boli ga, priznaje, što je tvrtka koja je vršila pomorski prijevoz putnika ostala bez subvencije, pa su se zbog neisplativosti linije stanovnici Slatina našli u doista nezavidnoj situaciji.

Svima iz našeg kraja je jasno kako uslijed gužvi put od Slatina do Splita nerijetko zna trajati i više od dva sata. Morem je brže i lakše.

- S obzirom da pomorskopravna regulativa EU ne predviđa mogućnost subvencioniranja prijevoza "dobro" kopneno povezanim dijelovima otoka, predlažem gradskoj upravi Splita da učini ono što je moguće za stanovnike našeg najudaljenijeg mjesnog odbora - da donesu Odluku o sufinanciranju linije, a potom temeljem Programa potpore za uslugu od općeg gospodarskog interesa u obliku naknade za obavljanje javne usluge javnog obalnog linijskog pomorskog prijevoza upute zahtjev Splitsko-dalmatinskoj županiji o sufinanciranju predmetne linije te da teret subvencije Grad i županija preuzmu pola-pola, predlaže Mihanović.

- S obzirom kako se svi mi često volimo hvaliti kako su Slatine biser Splita nadam se da ćemo stanovnicima Slatina sada na konkretnom primjeru pokazati da nam je zaista stalo do njih i pružiti im standard dostojan 21.stoljeća - zaključio je Mihanović.

image
Božidar Vukičević/Cropix
16. travanj 2024 17:57