StoryEditorOCM

78. izdanjeKrenula je Viška regata - Sekunde presudile pobjedniku prve etape Poletu Furiosu!

Piše Sandra Barčot
14. listopada 2022. - 09:07

Novo: Samo osam sekundi razlike odlučivalo je o pobjedniku prve etape Viške regate. U 12.34 sati i 12 sekundi posada broda Polet Furioso s kormilarom Nikolom Deškovićem projedrila je ciljnu liniju ispred luke Vis. Nakon njega uplovila je jedrilica Generali s kormilarom Samom Žvanom.

 

Ranije: Točno u 9 sati označen je start 78. izdanja Viške regate krstaša. Po laganom burinu od nekih 5 do 6 čvorova, flota jedrilica zajedrila je prema tridesetak milja udaljenom Visu...

- Na startnoj liniji podno splitskog Sustipana imamo 152 broda, koje čeka navigacija do Visa. Po prognozi burin će se oko 12 sati "pretročiti" u maestral, a kako se nadamo i njegovom pojačanju, ne bi trebalo biti problema da sve jedrilice uđu u cilj u zadanom vremenu jedrenje - s gumenjaka, dok kontrolira starnu proceduru i samo jedrenje, ispred đige Jedriličarskog kluba Labud, organizatora ove "muške " regate, diktira nam Dominik Perković, mladi predsjednik Regatnog odbora.

A nakon današnje navigacije do Visa, i očekivanja najbržeg broda na cilju između viškog Hosta i nekadašnje Češke vile, flota u subotu po rasporedu ima "trokut" jedrenje unutar viške luke, dok jedriičare njih skoro dvije tisuće iz desetak zemalja, u nedjelju čeka povratak u Split.

28. travanj 2024 04:06