StoryEditorOCM

pomoćKolege obrtnici Splitsko-dalmatinske županije prikupili dio sredstava za sanaciju broda Dišpet

Piše M. I.
27. ožujka 2023. - 10:18

Ribaru Antoniju Šunjiću za kojeg je Obrtnička komora Splitsko-dalmatinske županije pokrenula humanitarnu akciju pod nazivom ‘Dišpet‘, uručena je donacijska plaketa na svečanosti u organizaciji Obrtničke komore Splitsko-dalmatinske županije. 

Obrtnici su još jednom pokazali svoje veliko srce, a prikupljena novčana sredstva pomoći će u sanaciji ribarskog broda ‘Dišpet‘ koji je potopljen uslijed nevere u Kaštelima.

Podjsećamo, oko prikupljanja sredstava za pomoć Šunjiću kojem je početkom studenog jaka nevera potopila 30-metarski drveni brod "Dišpet" u ribarskoj luci Brižine u Kaštelima, uključili su se mnogi, od njegovih kolega ribara, preko vatrogasaca, ronioca, mnogih obrtnika, pa do ljudi koji ga nikad nisu ni susreli. Svih je ganula nevolja u kojoj se zatekao ovaj vrijedni čovjek čiji je drveni brod više od 20 godina bio izravni hranitelj tri generacije ribarske obitelji Šunjić, kao i obitelji njegovih radnika.

Obrtnička komora Splitsko-dalmatinske županije u kojoj Šunjić obnaša funkciju predsjednika Ceha za morsko ribarstvo pokrenula je nedavno humanitarnu akciju za popravak starog, drvenog "Dišpeta". Sanacija ide sporo zbog visokih troškova, no svaka pomoć će dobro doći da brod opet zaplovi.

image

Donacijska plaketa

20. travanj 2024 15:18