StoryEditorOCM

VRAĆAJU NADUJahte su najbolji dokaz povratka turista-hedonista koji imaju novca, znaju što hoće i gdje to mogu i pronaći

Piše Ahmet Kalajdžić
20. lipnja 2021. - 10:20

Turizam se polako, ali nezaustavljivo vraća na naše prostore. Jedan od boljih i nepogrešivih dokaza da je to tako jesu i luksuzne jahte i nautičari za koje kažu da su najpoželjniji dio turističkog kolača.

Jer, tako to tvrde turistički znalci i stručnjaci, svi koji imaju ili "samo" putuju na jahtama spadaju među bogatije stanovnike zemljine kugle uopće. To su ljudi-hedonisti, turisti koji znaju što hoće i gdje pronaći to što žele, ali istodobno imaju i dovoljno novca da si priušte to što su zamislili.

image
Ahmet Kalajdžić

Dokaze za to kako su se luksuzne jahte konačno, nakon duže od godinu i pol vremena ponovno vratile u dubrovački akvatorij nalazimo ne samo u marinama, nego i na sidrištu kod Lokruma te na vezu rive u Gružu, piše Dubrovački vjesnik.

Na obje je lokacije uočljiva gužva, a ljepotice koje u Gružu možemo pogledati iz neposredne blizine govore još nešto: znatan broj tih jahti su pod hrvatskom zastavom: "Solaris", "Aurelia" i "Lady Gita" kao luku upisa imaju Split, za "Symphony" je to Zadar, a za "Cesaricu" Šibenik.

To znači kako su se i naši gospodarstvenici pravovremeno okrenuli ovom tržišnom segmentu, da znaju prepoznati poslovnu šansu i hrabro krenuti u nove izazove.

image
Ahmet Kalajdžić

Još malo pa će nam stići i više luksuznih jahti pod zastavama europskih zemalja kao što su Velika Britanija, Malta ili Italija, ali i karipskih i pacifičkih zemalja koje nazivaju i vlasnicama "zastava pogodnosti".

Naravno, očekujemo i ponovna uplovljavanja megajahti koje su nas i prije posjećivale, prije svega jahti Romana Abramoviča i drugih ruskih oligarha, američkih IT- mogula, arapskih šeika...

image
Jahte su se vratile u dubrovački akvatorij - prizor sa sidrišta kod Lokruma
Ahmet Kalajdžić
19. travanj 2024 21:26