StoryEditorOCM

zaštita jadranaEko patrola Kvarner: ronioci čistili podmorje Bakra

30. listopada 2021. - 19:39

U sklopu Eko patrole 2021. – Kvarner u subotu je održana ekološka akcija čišćenja podmorja Bakra, u kojoj su sudjelovali ronioci iz različitih dijelova Hrvatske, a čistili su područje od Nove Rive do Luke.

U čišćenje su se uključili ronioci SPD Luben Bakar, RK HRVI Nemo-Adriatic, DVD Trnje, DC Marco Polo, RK AdriatiCro Jastrebarsko te DVD Bakar. 

Iz bakarskog podmorja uklonili su različite vrste otpada, najviše plastike, gume i stakla, kako bi se smanjio negativan utjecaj na morska staništa, priopćili su organizatori iz agencije Promocija ronjenja.

Eko akcija provedena je u suradnji sa Sportsko pomorskim društvom Luben Bakar, Ronilačkim klubom HRVI Nemo-Adriatic i Ronilačkim centrom Marco Polo pod pokroviteljstvom Grada Bakra, Turističke zajednice Bakra i Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost te uz potporu INA d.d.

Gradonačelnik Bakra Tomislav Klarić rekao je da Grad s velikim zadovoljstvom podržava različite eko akcije.

"Pružamo podršku brojnim udrugama na području našeg grada koje su vrlo aktivne u akcijama čišćenja, i šetnica i podmorja, te redovito sudjelujemo u akciji Zelena čistka", naveo je Klarić.

Dodao je da bakarska gradska uprava ulaže znatne iznose u pripremu projekata zaštite okoliša, poput projekta kanalizacije i kolektora koji se uskoro pokreće.

Direktorica Turističke zajednice Bakra Sonja Jelušić Marić rekla je da ulažu velike napore u vrednovanje bogate kulturno-povijesne i prirodne baštine Bakra i uvijek podržavaju sve vrste ekoloških akcija. 

20. travanj 2024 08:54