StoryEditorOCM

LAŽNE ‘MATRIKULE‘Državljani Južnoafričke Republike krivotvorili pomorske knjižice kako bi dobili tranzitnu vizu kao posada strane kompanije

Piše B.S./Zadarski.hr
2. lipnja 2023. - 09:36

Zbog sumnje na krivotvorenje pomorskih knjižica, policajci zadarske Postaje pomorske i aerodromske policije dovršili su kriminalističko istraživanje nad državljanima Južnoafričke Republike.

Policija je posumnjala u vjerodostojnost njihovih pomorskih knjižica nakon što su u četvrtak, 31. svibnja, u jutarnjim satima 47-godišnjak i 22-godišnjak došli u službene prostorije policije radi izdavanja dokumentacije potrebne za njihov daljnji tranzit i iskrcaj kao članova brodske posade strane kompanije.

Pregledom dokumentacije utvrđena je sumnja se da su upotrijebili lažne isprave kao prave kako bi dobili tranzitnu vizu. Protiv obojice je podnijeta kaznena prijava Općinskom državnom odvjetništvu u Zadru u redovnom postupku.

U istrazi je također utvrđeno kako su 47-godišnjak i 22-godišnjak počinili i prekršaj iz Zakona o strancima, radi čega su im policijski službenici izdali rješenje o povratku.

23. travanj 2024 18:12