StoryEditorOCM

POVIJESNI DANU Gaženicu uplovio kruzer Norwegian Getaway - najveći brod koji je ikad pristao u Zadar!

Piše AVŠ/Zadarski.hr
5. srpnja 2023. - 13:05

Gosti idu na izlete prema Plitvičkim jezeri

U putničkoj luci Gaženica danas je povijesni dan! Osim što je jutros uplovio najveći brod koji je ikada pristao u Zadru,  američki Norwegian Getaway dužine 326 metara, sa 4.683 putnika i 1.590 članova posade,  na susjednom vezu parkirana je AIDbu, njemačke kompanije AIDA Cruises sa  2.276 putnika i 626 članova posade.

ma, slapovima Krke, Šibeniku, Trogiru i Ninu ili ostaju u  centru grada.  Vrlo su im atraktivne tuk tuk ture električnim eko vozilima, što novitet u ponudi ove godine. 

- Ovo je zaista dan za pamćenje, a posebno nas veseli informacija kako u usporedbi s ovom godinom već za iduću imamo 60 posto porasta prometa- kaže Rebeka Pevec, generalna menadžerica ZIPO-a, koncesionarske tvrtke nad lukom Gaženica. 

Kruzeri će se u Zadru zadržati do poslijepodnevnih sati, a posebno je zanimljivo kako je hotel direktor  Norwegian Getawaya Zadranin Mario Marković. 

Uz dva kruzera, na vezu u Gaženici je i Dar, mega jahta duga 90 metara i vrijedna oko 175 milijuna dolara jordanskog vlasnika. Kapetan koji je sam sudjelovao u dizajniranju ove nagrađivane jahte  također jedan Zadranin, Klaudio Marcelić. 

image

Kruzeri gazenica

/Slobodna Dalmacija
image

Kruzeri gazenica

/Slobodna Dalmacija
image

Kruzeri gazenica

/Slobodna Dalmacija
image

Kruzeri gazenica

/Slobodna Dalmacija

 

28. travanj 2024 06:23