StoryEditorOCM

morski kuharTri dalmatinska klasika ovaj put dolaze iz Stobreča: hobotnica na salatu, gregada od šanpjera i za kraj - rožata

Piše Željko Simunić
23. travnja 2022. - 11:43

U Dalmaciji strani i domaći gosti restorana prvenstveno žele jesti morske specijalitete. Restorana ima više nego ikad i svatko za sebe može naći prikladno jelo takve provenijencije, a kako se priprema tradicionalni riblji ručak i od čega se sve sastoji, za ovaj broj našeg magazina smo upitali meštre od kuhinje u stobrečkom Epetiumu.

Taj restoran radi još od davne 1966. godine, ali je, prema riječima vlasnika Luke Plosnića, zadnjih nekoliko godina u značajnoj ulaznoj putanji po pitanju broja gostiju.

U njemu ima 100 sjedećih mjesta s time da se ljeti otvara i terasa pa gostiju bude još i više. Restoran zapošljava 10 osoba, ima dva privatna parkinga, kao i 11-12 soba s 3 zvjezdice za ljetnu sezonu kada se kreveti u Stobreču itekako traže.

Radno vrijeme je od 12 do 24 h sv...

26. studeni 2024 00:31