StoryEditorOCM

zanimljiva vještinaTehnologija i ljubav prema moru: iz Zente pozivaju mlade na program jedriličarskog modelarstva

Piše M. I.
3. listopada 2024. - 09:56

Jedriličarski klub Zenta poziva djecu i mlade da se pridruže timu mladih jedriličarskih modelara te iskoriste priliku za učenje i zabavu na jedinstven način.

Ovaj program prilagođen je osnovnoškolcima i srednjoškolcima koji žele naučiti više o jedrenju, tehnici i STEM vještinama kroz praktične radionice i jedriličarske treninge.

Jedriličarsko modelarstvo kombinira znanost, tehnologiju, inženjerstvo i matematiku (STEM) s ljubavlju prema moru i jedrenju. Ovi treninzi nisu samo učenje o jedrima i vjetru, već i o aerodinamici, fizici i elektronici – područjima koja pomažu razviti tehničke vještine i kritičko razmišljanje.

image

Ilustracija
 

Saša Burić/Cropix

- Bilo da si osnovnoškolac koji tek počinje otkrivati svijet jedrenja ili srednjoškolac koji želi proširiti svoje znanje i vještine, naše radionice nude priliku da kroz igru i zabavu naučiš kako funkcioniraju (radio-upravljane) jedrilice, kako upravljati s njima i natjecati se. Naučit ćeš kako sastaviti i održavati model DF65 jedrilice, sudjelovati u natjecanjima i istraživati sve što dinamični svijet jedriličarskog modelarstva nudi.

Svi juniori koji se pridruže imat će priliku sudjelovati na brojnim jedriličarskim regatama i radionicama, gdje će moći primijeniti naučeno znanje u praksi, a za one najstrastvenije, otvaraju se i mogućnosti sudjelovanja na natjecanjima na državnoj i međunarodnoj razini - poručuju iz kluba.

03. listopad 2024 09:56