StoryEditorOCM

šušur u lučiciSplitski Mornar domaćin Prvenstva Hrvatske za klasu Optimist U16, stiglo više od 150 jedriličara

Piše M. I.
8. rujna 2023. - 10:40

Jedriličarski klub Mornar Split i Hrvatski jedriličarski savez (HJS) organiziraju Otvoreno prvenstvo Hrvatske za klasu Optimist U16 (mlađi od 16 godina), od četvrtka do ove nedjelje.

- Mornarev plato u Uvali Baluni ispunjen je do zadnjeg centimetra brodicama i bijelim jedrima s popratnim šušurom. Okupilo se 26 klubova iz 4 nacije, sa 152 mladih jedriličara i jedriličarki, od čega po jedan iz Ukrajine, Italije i Srbije.

Primjenjuje se sistem olimpijskog jedrenja. Flota je podijeljenja u 2 grupe, te su prva 2 dana kvalifikacijska, a druga 2 su finalna (zlatna i srebrena grupa). Od malih nogu ih se uči duhu olimpizma - javljaju nam organizatori s lica mjesta.

Prvog dana natjecanja odjedrena su 2 plova od 3 planirana po zapadnom-sjeverozapadnom vjetru koji je kasno zapuhao slabije jačine. Mladi lavovi i lavice željni pobjeda imali su dosta preuranjenih starteva što se vidi na rezultatima.

- Kao domaćina prvenstva veseli nas što je mornarevac Marin Stefanovski odlično otvorio prva jedrenja s 2. i 1. mjestom, jednako kao i splitovac Zoran Jakić.

U petak, drugog dana prvenstva, prvi signal upozorenja je predviđen u 13 sati. Moguća su 3 plova - saznajemo.

Službena oglasna ploča sa svim informacijama, obavijestima i rezultatima dostupna je na https://www.racingrulesofsailing.org/documents/6982/event

29. travanj 2024 16:05