StoryEditorOCM

EKOLOŠKI PROJEKTSaljski učenici izrađivali bio kugle: raspadanjem na dnu, more obogaćuju kisikom i drugim korisnim elementima

Piše Zadarski.hr
16. rujna 2023. - 09:00

Tvtrka Cromaris provela je ekološki projekt ‘Bio kugle za bio budućnost‘ u suradnji s OŠ ‘Petar Lorini‘ iz mjesta Sali na Dugom otoku. Cromarisovi stručnjaci održali su edukaciju za učenike o temama bioraznolikosti Jadranskog mora, zaštićenim biljnim i životinjskim vrstama te načinima smanjenja ljudskog utjecaja na morska staništa.

Učenici su uz pomoć djelatnika Cromarisa izrađivali bio kugle od gline i efektivnih mikroorganizama koji se hrane otpadnim tvarima u okolišu. Bio kugle raspadanjem na morskom dnu, more obogaćuju kisikom i drugim korisnim elementima.

- Dio je to Cromarisove predanosti održivom i odgovornom poslovanju, prije svega vezano uz okoliš. Njegova se temeljna djelatnost (uzgoj) odvija se u moru, dio je morskog ekosustava, pa je zaštita mora i morskog okoliša imperativ poslovanja. Pritom se uspostavljaju suradnje s ključnim dionicima s ciljem dijeljenja znanja i zajedničkog pronalaženja održivih rješenja, prije svega edukacijom te uključivanjem djece i mladih - poručili su iz Cromarisa.

27. travanj 2024 10:51