StoryEditorOCM

gosti HGSS-aProjekt ‘104 Dalmatinca‘: osnovci iz Petrinje plivali s Dinom Levačić oko šoltanske hridi

Piše M. I.
2. listopada 2024. - 11:11

Čudesna i neumorna Dina Levačić već mjesecima provodi projekt "104 Dalmatinca", plivajući oko 104 dalmatinska otoka, otočića ili hridi. Cilj joj je promovirati ljepote dalmatinske obale, posebice otoka, ali i Hrvatske kao idealne destinacije za sportski turizam, a cijela priča ima humanitarni karakter pa će prikupljenja sredstva ili za humanitarne projekte na tim otocima.

Ovaj put s Dinom su plivali učenici Osnovne škole ‘Mate Lovraka‘ iz Petrinje, i to oko hridi u uvali Tatinja kod otoka Šolte. Ovaj događaj označio je njezin simbolični 105. otok, čime je dodatno istaknula svoju strast prema plivanju i ljubavi prema hrvatskoj obali.

Petrinjski učenici proveli su u Dalmaciji tjedan dana, kao gosti HGSS Stanice Split – Ispostave Brač. 

Priča je krenula u zaista neobičnim okolnostima kada su članovi HGSS Stanice Split među prvima stigli u potresom pogođenu Petrinju gdje su bili smješteni u spomenutoj školi, novogradnji koja je uspjela odoljeti potresu. Među njima je bio i Petronije Tasić iz Ronilačkog kluba Draulik Milna, ujedno i član HGSS-a Split, koji je uzvratio gostoprimstvo i pozvao djecu iz Petrinje na more. I evo, Petrinjci već četvrtu godinu posjećuju Brač i okolicu gdje su stekli drage prijatelje među kojima je i Dina.

- Svojim prisustvom i entuzijazmom motivirala je naše mlade plivače, a kroz zajedničke aktivnosti podijelila je s nama svoja iskustva o sportskim izazovima, ali i važnosti upornosti i predanosti ciljevima, te nemjerljivoj podršci koju dobiva u obitelji. Saznali smo kako je to plivati po mrklom mraku i u hladnom valovitom moru, o motivaciji i razmišljanjima dok pliva, susretima s morskim psima, o važnosti bavljenju sportom, pravilnoj prehrani, očuvanju prirodnih ljepota i sigurnosti na moru, a saznali smo i da je po zanimanju edukacijski rehbilitator.

Još jednom velika hvala gospodinu Petriniju Tasiću, Ronilačkom centru Draulik Milna i HGSS Stanici Split Ispostavi Brač na ovom divnom danu i uspomenama koje smo stvarali družeći se s Dinom, nevjerojatnom sportašicom i osobom - napisali su školarci na facebook stranici škole.

image

ispred RC Draulik Milna

OŠ Mate Lovraka Petrinja
02. listopad 2024 11:15