StoryEditorOCM

Australian NumbfishNa plaži pronašao neobično stvorenje: ova riba proizvede snažan električni udar snage do 200 volti

Piše Z.K./JL
12. studenog 2023. - 10:48

Mnoga stvorenja koja plivaju vodama našeg planeta rijetko dospiju u javnost. Živote provode daleko od naših očiju, a ni nakon smrti njihova tijela najčešće ne vidimo. Tu i tamo neko od njih završi na plaži, savršeno očuvano, i tada se mnogi prilično začude stvorenju koje su našli. Pošto sami ne znaju tko je to bio, snime tijelo stvorenja i onda ljude na društvenim mrežama pitaju znaju li nešto više o tome što su oni vidjeli.

To je napravio i mladić imena Reef Dunn, koji je otkrio zanimljivo stvorenje na plaži sjeverno od australskog Pertha. Snimke je objavio na Facebooku i ljude zamolio da mu pomognu u identifikaciji. Mnogi su mu rekli da se radi o ribi koja se naziva Coffin Ray ili Australian Numbfish (Hypnos monopterygius), koja je endemska vrsta u Australiji i ima nevjerojatnu sposobnost da proizvede snažan električni udar, snage do 200 volti. Služi joj to i za napad i za obranu. Ljude ne može ubiti, ali ih udarom može prilično šokirati. Ronioci je često susreću, ali znaju da se treba držati podalje od nje.

Jedan je čovjek u komentarima napisao kako je vidio ovu životinju kako se bori za vlastiti život. Ronio je i primijetio da ju je hobotnica napala. Snaga udara ubila je hobotnicu, a i on ju je osjetio, jer je bio u blizini. Riba je potom otplivala dalje.

Drugi su imali duhovite odgovore. Neki su napisali da ovako izgleda kada njihova najgora noćna mora oživi, a drugi su stvorenje nazivali ‘punoglavcem koji se previše približio Fukushimi, piše Jutarnji list.

image
Reef Dunn
image
Reef Dunn
image
Reef Dunn
28. travanj 2024 17:54