StoryEditorOCM

Clivo Sailing CupMedulin domaćin velike jedriličarske regate za klasu Optimist, okupilo se 250 natjecatelja

Piše M.I.
29. ožujka 2024. - 14:23

U Medulinskom akvatoriju održava se 6. po redu Clivo Sailing Cup (CSC Cup), jedna od najpoznatijih jedriličarskih regata za klasu Optimist diljem svijeta. Ovogodišnje izdanje okupilo je 250 natjecatelja iz deset zemalja: Poljske, Italije, Srbije, Crne Gore, Slovačke, Češke, Mađarske, Slovenije, Njemačke te domaćina Hrvatske, piše regionalexpress.hr.

CSC Cup prvi se puta održao 2018. godine u Pomerskom jedriličarskom klubu Clivo u suorganizaciji s Turističkom zajednicom Medulina i Arena Hospitality Grupom. Autokamp Medulin, koji pruža neizostavnu podršku, nije samo domaćin svim sudionicima i trenerima već i prava oaza za ovakvu internacionalnu regatu. Osim toga, važnu ulogu u organizaciji imaju i Marina Buža/Lučka Uprava Pula te Marina Medulin, koje služe kao baza za sve trenere i organizacijske brodove.

"Ove godine u suradnji s ekološkom inicijativom BACKTOBLU mi kao organizatori želimo potaknuti svijest o prirodi s kojom je jedrenje kao sport toliko povezano: s prirodom, u prirodi, za prirodu. U sklopu manifestacije organizirat će se igre i predavanja na tu temu kako bismo informirali i educirali djecu te ih potaknuli na aktivno sudjelovanje", istaknula je voditeljica projekta, dvostruka olimpijka Tina Mihelić.

Natjecanja u grupama za jedriličare od 8 do 15 godina započinju danas. Tijekom dva dana, sudionici će se boriti za najbolji plasman kako bi se kvalificirali za finalna jedrenja koja su na rasporedu u subotu i nedjelju. U nedjelju, na Uskrs, održat će se Medal race vrlo blizu obale, uz live komentiranje, te pozivamo sve prolaznike, rodbinu i prijatelje da podrže i bodre jedriličare s obale otoka u Autokampu Medulin.

27. travanj 2024 09:48