StoryEditorOCM

na krilima vjetraMaestral zaustavio najmlađe: pogledajte rezultate regate za optimiste i veslače SUP-a u Podstrani

Piše Sandra Barčot
19. lipnja 2023. - 13:59

Opet je bilo veselo na regati Jedriličarskog kluba Podstrana koji je organizirao nadmetanje najmlađih za kormilom "optimista" te veslanje na dasci. No "višak" čvorova vjetra, mališane sa manjkom kilograma "zavezao" je za kopno, nisu mogli zajedriti jer je bilo za početnike i previše vala i previše refula vjetra.

- Jedrilo se po maestralu jačine od 14 do 18 čvorova, a regatno polje je bilo postavljeno u akvatoriju ispred naših klupskih prostorija u Mutograsu. U "optimistima" smo održali dva plova u štap-jedrenju, sudjelovalo je 20 kormilara, budući smo najmlađe morali zbog zbog sigurnosti ostaviti na kopnu. I u SUP-natjecanju, odnosno "Stand Up Paddlingu", morali smo skratiti rutu zbog jakog vjetra, no na kraju što je najvažnije imamo pobjednike – referira nam Nikola Aljinović, predsjednik JK Podstrane, koji je uz Slavka Vrlića, bio i sudac regate.

REZULTATI

"OPTIMISTI" – Dječaci: 1. Marin Stefanovski, klub Mornar, 2. Toma Marić, JK Mornar, 3. Marin Bizjak, JK Mornar; Djevojčice: 1. Valentina Jelić, JK Mornar, 2. Tanja Ozretić JK Mornar, 3. Lora Dević, JK Zenta; UKUPNO: 1. Marin Stefanovski, 2. Toma Marić, 3. Valentina Jelić.

SUP - Grupa stariji: 1. Marin Bizjak, 2. Toma Marić, 3. Alesandro Skočić; Grupa mlađi: 1. Teo Lolić, 2. Ivo Kuzmanić,

3. Ivan Rakuljić; Grupa djevojke: 1. Tanja Ozretić, 2. Valentina Jelić, 3. Ana Kujundžić.

image

Dodjela nagrada najboljim jedriličarima

JK Podstrana
27. travanj 2024 01:24