StoryEditorOCM

morski kuharUdružene snage splitske gastronomije napadaju najzahtjevnija nepca: Gusarova ekipa iz Dvora pripremila je predjelo, glavno jelo i desert koji obaraju s nogu!

Piše Gordan Jelavić
27. ožujka 2022. - 08:04

Koliko god pokušavali pojednostavniti priču, kuhari baždareni za napad na najzahtjevnija nepca ne mogu pobjeći od visokog standarda u odabiru namirnica, pripremi i prezentaciji.

Sastojaka ima u izobilju, kvalitetne ribe pogotovo. Gusarova ekipa iz Dvora, kako smo je nazvali ovom prigodom, pripremila je za Otvoreno more tri zanimljiva recepta.

PREDJELO: TATAR OD TUNE

Za ovo delikatno jelo najvažnije je nabaviti svježu tunu, 300 grama za dvije osobe. Meso treba nožem iskosati na sitne kockice, ukloniti sve žilice, dodati začine (sol, svježe mljeveni papar, sok limuna i naranče, maslinovo ulje). Preporučuje se u to dodati filet naranče za teksturu i slatkoću, te sojin umak po želji. Smjesu treba dobro izmiješati da bude kompaktna i prilagođavati omjere začina svojem ukusu....

27. studeni 2024 05:28