StoryEditorOCM

u dobrotvorne svrheFrank Rothwell postao najstarija osoba koja je sama preveslala Atlantik: Svaki je zaveslaj isti kao prethodni. I nema ništa za vidjeti...

12. veljače 2021. - 12:09

Kad je 70-godišnji Britanac Frank Rothwell odlučio sam preveslati preko Atlantika nije shvatio koliko će dosadno biti provesti gotovo dva mjeseca na putu dugom 4800 kilometara.

Talisker Whisky Atlantic Challenge, godišnja utrka od Kanarskih otoka do Antigue, nije bez izazova, no Rothwell, iskusni mornar, prihvatio se toga kako bi prikupio novac za dobrotvorne svrhe.

"Prije svega, veslanje je vrlo, vrlo dosadno. Svaki je zaveslaj isti kao prethodni. I nema ništa za vidjeti", kazao je Rothwell, koji živi u Oldhamu.

Nakon  56 dana, dva sata i  41 minute Rothwell je stigao u  Antiguu kao četvrti od osam u svojoj kategoriji i postao je najstarija osoba koja je sama preveslala Atlantik.

"Shvatio sam da to nije utrka za mene, pobijedio sam jer sam stigao do cilja", rekao je. "Neću ništa osvojiti, neću nikog pobijediti i mlsio sam da ću vjerojatno doći zadnji što se očekuje od 70-godišnjaka".

"No to se nije dogodilo i stigao sam četvrti od osam pa sam vrlo sretan srednjom pozicijom na tablici".

Djed troje unučadi uspostavio je stranicu Just Giving za istraživanja Alzheimerove bolesti u Britaniji i do sada je prikupio oko milijun eura donacija.

Kad je stigao do cilja prvo je poželio hladno piće, Coca-Colu s puno limuna.

19. travanj 2024 20:03