StoryEditorOCM

od 3. do 6. prosincaBliži se tradicionalna regata svetog Nikole za samce i dvojce, prijave traju do ove srijede

Piše M. I.
28. studenog 2023. - 10:37

Bilježe se prijave za čuvenu regatu Sv. Nikola za samce i dvojce koja će se održati od 3. do 6. prosinca, u organizaciji JK Mornar. Rok za prijave je 29. studenog.

Najavljena ruta regate je: Komiža-Svetac-Palaguža-Sušac-Split-O.Stipanska-Komiža oko 178 nautičkih milja, odnosno Komiža-Pokonji Dol-Split-O.Stipanska-Biševo-Komiža oko 93 milje. Treća varijanta je ruta: Komiža-O. Stipanska-Šolta-Vis-Komiža oko 67 milja. Organizator zadržava pravo promjene rute u ovisnosti o vremenskoj prognozi.

Broj prijava ograničen je na 20 jedrilica, a prvenstvo prijave imaju "samci" te prema redosljedu s kojim su prijave pristigle i uplaćene. Organizator zadržava diskrecijsko pravo primanja pojedinih prijava i nakon zaključenja startne liste (maksimalnog broja sudionika).

Sve jedrilice na korištenje za vrijeme regate dobiti će tracker uređaj kao i proteklih godina.

- Zasad ukupno 15 prijava! Imamo još neke u najavi, al dok ne ispune prijavu to se ne računa. Samo još pet slobodnih mista za 2023. Prijavljeni su: Dubrovnik, Fangac, Newera, Trodoon, Raptor, My way 2, Tango, Maslina, Samoa, Mowgli, Makakada, Munjek RS, Farabut, Ultra first i Match Point - javljaju iz Mornara.

image

Tradicija spaljivanja broda u čast sv. Nikole, zaštitnika ribara i pomoraca

29. travanj 2024 12:17