StoryEditorOCM

izazovU Orebiću kreće lov na velike morske trofeje

Piše Sandra Barčot
17. svibnja 2023. - 10:22

Sve je spremno za treće izdanje izlučnog međunarodnog nadmetanja u ribolovu na velike morske trofeje, na tune, iglune, iglane i lampuge "Offshore challenge Orebić 2023.", koje će se od danas, srijeda, do nedjelje održati u avatoriju Orebića.

Unatoč dosadnoj kiši i jakom jugu, tridesetak posada ne gubi nadu u poboljšane vremenske prognoze jer njih čekaju morski okršaji, i sa krasoticama iz dubina i sa konkurencijom, budući se osim naslova prvaka ovog natjecanja, ribolovci bore i za vizu za odlazak na svjetsku smotru biggamaša dogodine u vodama daleke Kostarike.

- Ribolovna zona je Orebić, odnosno Pelješac, prema Lastovo i Mljetu, uhodavaju se posljednji detalji za odlazak na more, po standarnom rasporedu tri ribolovna dana - kazuje nam glavni sudac Tonči Luketa, diktirajući orar samog big game ribolova:

- Na more se ide u četvrtak, petak i subotu, a pri povratku na kopno, na prostoru kluba domaćina "Peliških jedara", čeka nas u 18.30 sati svaki dan i vaganje ulovljenih tuna.

Ujedno su se organizatori ove treće sportsko-turstičke manifestacije na jugozapadnom dijelu poluotoka Pelješca, pobrinuli i za dobru zabavu, ne samo za sudionike ribolova, već i za goste te domicilno stanovništvo.

Slijedi u subotu, na kraju nadmetanja, svečano proglašenje najboljih posada, ali i velika zabava na orebićkoj rivi uz koncert grupe Opća Opasnost!

28. travanj 2024 10:46