StoryEditorOCM

‘fala ti more‘Sutivan je na Badnjak ponovno domaćin revijalnog ribolovnog natjecanja, evo svih detalja

Piše OM
23. prosinca 2022. - 13:18

Sutra na Badnjak (subota 24. prosinca.2022.) u Sutivanu na Braču će se održati drugo izdanje popularnog revijalnog ribolova pod imenom "Fala ti more" u organizaciji sportsko-ribolovnog kluba Kalamuc, a koji ima svoje božićno i uskršnje izdanje. 

Odrasli natjecatelji love rukom i štapom iz brodice a juniori štapom s obale. Okupljanje je u 8 sati ujutro na stivanskoj rivi a ribolov traje od 8.30 do 11 sati. 

Nakon povratka brodica u luku održat će se vaganje ulova i dodjela nagrada uz druženje, zalogajčić i bićerin prije predblagdanskog ručka. Za svu djecu sudionike pripremljeni su prigodni poklon paketi. 

Pravo nastupa:

Pravo nastupa imaju osobe od 1-100 godina, svaki prijavljeni natjecatelj mora imati važeću ribolovnu dozvolu za tekuću godinu.

Područje natjecanja:

Akvatorij općine Sutivan, udaljenost do 3 milje od kopna

Ribolovni alat:

Dozvoljeni su svi udičarski alati, ješka po izboru natjecatelja, osiguravaju je sami natjecatelji.

Bodovanje:

Poredak ekipa utvrđuje se težinskim bodovima (1gr = 1 bod). Minimalna dužina ulovljenog primjerka ribe utvrđena je Uredbom EZ 1967/2006 o zaštiti riblje mlađi i Pravilnikom o sportskom i rekreacijskom ribolovu na moru (NN br.122/2017). Za svaku ulovljenu ribu koja je manja od dozvoljene dobivaju se negativni bodovi.

Nagrade:

Za prva tri mjesta dodjeljuju se pehari. Prvo mjesto: večera za 4 osobe, drugo mjesto: pizza za 4 osobe, treće mjesto: boklon bon u kafiću Marina club. Ostale nagrade: najveći kanjac, najveći arbun i najveća riba natjecanja, dobijaju pehar i poklon bon

Prijave: Prijava se može izvršiti na gore navedene telefone ili osobno do pola sata prije natjecanja Odgovornost: Organizator, te svi pojedinci uključeni u organizaciju natjecanja unaprijed otklanjaju svu odgovornost za naknadu štete koja može proizići iz ovog natjecanja. Ekipe sudjeluju na vlastitu odgovornost i prijavom na natjecanje potvrđuju da su upoznati i sukladni s propozicijama natjecanja. Svako kršenje propozicija rezultira diskvalifikacijom ekipe. Svaka ekipa može izjaviti žalbu organizatoru. Pristojba uz žalbu je 200 kuna. Za sve što nije navedeno u ovim propozicijama primjenjuju se odredbe Pravilnika o natjecanju HSŠRM-u.

29. travanj 2024 05:38