StoryEditorOCM

BIG GAMEKaštelani pomeli tune na državnom prvenstvu u Dubrovniku, i zlato i srebro idu Giričiću

Piše Sandra Barčot
9. listopada 2022. - 23:26

Pjesmom Lijepa li si, uz šampanjac i povike Corto šampion proslavila je posada Gordona Svaline još jednu pobjedu na big game nadmetanjima budući da su na svoju policu pokala dodali i onaj za prvaka Hrvatske.

U akvatoriju Dubrovnika, a u organizacij domicilnog kolektiva "Big game klub Dubrovnik" te Hrvatskog saveza za sportski ribolov na moru, održano je sedmo izdanje državnog prvenstva, doduše uz sudjelovanje samo deset ekipa, no ulova je bilo dovoljno.

I u tom nadmudrivanju s tunom i morskim trofejima, ekipa "Corto" kaštelanskog kluba "Giričić" s kapetanom Gordonom Svalinom, u sastavu Bepo Svalina, Borislav Taraš i Ante Karačić, nakon tri ribolovna dana sucima su prijavili osam tuna na štapu, te time "cementirali" titulu državnih prvaka.

I drugi pokal, onaj srebrnog sjaja odlazi u Kaštela, njihovim klupskim kolegama tima "Bowa" sa skiperom Borisom Gruicom i posadom: Pero Šare, Boško Stipoljev i Ivan Ledenko, koji su imali tunu i luca.

Trećeplasirani su momci s Pelješca predvođeni kapetanom Matom Violićem ekipa "Peliška jedra 1" iz istoimenog kluba, u sastavu: Josip Brkić, Dario Krističević i Marin Marker, imali su tri bodovane tune, dok se četvrta pozicija piše Bračanima na "Arbunu 2", u sastavu: kapetan Ivo Matas, Davor Šugar, Juraj Lučić i Nedo Pavičić.

28. travanj 2024 14:13