StoryEditorOCM

korona-neveraUdruga pomorskih kapetana i časnika: Ucrtajmo ovu 2020. na karti života i ispratimo je po krmi broda, a odmah zatim okrenimo glavu prema pramcu...

Piše OM
21. prosinca 2020. - 14:25

Udruga pomorskih kapetana i časnika objavila je na svojoj Facebook stranici prigodnu poruku za kraj ove u najmanju ruku čudne 2020. godine, ali i s optimističnim pogledom na nadolazeću 2021. Objavu prenosimo u cijelosti:

Poštovane kolegice i kolege ma gdje bili,

Nikad neobičnija godina prolazi subočice našeg broda, da li je snimiti i uzeti azimut na nju i zajedno s udaljenosti napraviti poziciju broda te ucrtati je na karti života zajedno s vremenom... i tako formirati još jednu poziciju na kursu života???

Mislim da bi trebalo!!! Jednostavno i dostojastveno učiniti to upisati je te je ispratiti pogledom po krmi broda..., a odmah zatim brzo glavu okrenuti prema pramcu u smjeru kretanja našeg pramca prema novom horizontu i terestičkom objektu koji će označiti našu poziciju na karti života.

U skladu s gore rečenim i napisanim iza nas je nevera koja prolazi zajedno s 2020. Hoće li biti još nevremena ispred nas?

Hoće! Bilo ih je i bit će ih, stoga kolege u krugu svoje obitelji, mirno prođite kroz mir Badnje večeri u mislima na naše pomorce koji to nisu u mogućnosti i spremno dočekajmo uspravne glave i pogleda nadolazeću 2021 godinu..

Svima skupa želim da ostanete negativni, a pozitivni u mislima i željama u novoj 2021. godini.

Pozdrav iz Šibenika

Presjedavajući Zajednice Udruge pomorskih kapetana i časnika u Hrvata

kap. Branko Skorić

24. travanj 2024 20:41