StoryEditorOCM

slab vjetarPrva etapa Paiške regate: nakon više od šest sati jedrenja najbrži je bio ‘Polet Furioso‘

Piše Sandra Barčot Fotografije JK Labud
14. svibnja 2021. - 19:58

Nakon više od šest sati jedrenja, prvi je ciljnu liniju prve etape „Paiške regate krstaša 2021.” projedrila jedrilica „Polet Furioso” kormilara Nikole Deškovića iz JK Labuda.

Posada broda TP52 se najbolje snašla u regatavanju po slabom jugu, ispred flote od ukupno 36 plovila koliko ih je sudjelovalo u utrci na ruti Split-Stari Grad (Hvar).

- Namučio nas je slab vjetar, bilo je dosta plutanja, no južin je ipak pojačavao pa su posade uspjele dojedriti do cilja udaljenog 22 nautičke milje – referirao nam događanja s mora Dominik Perković, predsjednik Regatnog odbora ove prve „Paiške regate” u organizaciji splitskog kluba „Labud”.

Druga pozicija, u jedrenom vremenu, pripala je momcima u kokpitu „Bare V” skipera Mirka Fatovića (JK Labud), dok su treći u cilj uplovili na brodu „Barba Branka” sa iskusnim kormilarom Zlatanom Filipom Zoričićem, također članovi kluba organizatora regate.

Četvrto mjesto piše se Mariu Hrvoju i njegovoj ekipi na jedrilici "Toto travel Tutta Trieste 2", ispred petog Mate Arapova i posade broda "Pinocchio Midera studio vez".

Subota je rezervirana za regatu unutar starogradskog zaljeva, dok se u nedjelju flota vraća put Splita sa planiranim startom u 10 sati.

image
JK Labud
20. travanj 2024 00:18