stdClass Object ( [id] => 1358007 [title] => Od Düsseldorfa do Ženeve: donosimo veliki vodič nautičkih sajmova u 2024. godini [alias] => od-duesseldorfa-do-zeneve-donosimo-veliki-vodic-nautickih-sajmova-u-2024-godini [catid] => 418 [published] => 1 [introtext] => [fulltext] =>

Ako je vjerovati najavama, u novoj 2024. godini očekuje nas pravi nautički spektakl! Naime, organizatori gotovo svih vodećih svjetskih i europskih sajmova ove vrste najavili su rast broja izlagača i posjetitelja, uz brojne duruge novotarije. U nastavku vam tako donosimo veliki vodič velikih ovogodišnjih nautičkih događanja: od Boot Düsseldorfa koji je upravo počeo, pa preko Helsinkija i Miamija do već kultnih sajmova poput Genove i Cannesa.

Boot Düsseldorf (20. do 28. siječnja)

Lokacija: Düsseldorf, Njemačka)

Broj izloženih brodova: 1.100

Broj izlagača: 1.500 (70 zemalja)

Broj posjetitelja: 250.000 iz 90 zemalja

Boot Düsseldord prvi je ovogodišnji nautički sajam. Radišni Nijemci su ga u svega nekoliko godina promovirali u jedan od vodećih svjetskih sajmova nautike u zatvorenom prostoru. Održava se svake godine na obalama Rajne, "Grand-Messe" te okuplja gotovo 2000 izlagača u 16 hala.

Helsinki Boat Show (9. do 18. veljače)

Lokacija: Helsinki, Finska

Helsinki Venebat vodeći je nautički događaj u Finskoj i jedan od najvažnijih sajmova nautike u sjevernoj Europi koji okuplja nordijske i međunarodne izlagače. Kroz deset dana sajma biti će predstavljeni brodovi za razonodu, ribolovna oprema i prateće usluge.

Miami International Boat Show (14. do 18. veljače)

Lokacija: Miami, SAD

Broj brodova: preko 1000 brodova

Boat Show u pravom američkom stilu u toploj Floridi jedna je od najvažnijih u SAD-u. Dok asortiman plovila u ponudi uključuje mnoge glisere (glavni cilj u SAD-u), od 2018. izlažu se i jedrilice i katamarani, ali i kruzeri, ribarski brodovi te sva moguća oprema i pribor.

Dubai International Boat Show (28. veljače do 3. ožujka)

Mjesto: Dubai

Broj izloženih brodova: 240

Na ovogodišnjem Dubai International Boat Showu očekuje se više od 200 brodova, uključujući, sasvim očekivano, i neke od najvećih svjetskih superjahti. Sajam u Dubaiu poznat je po raskošnim zabavama te brojnim događanjima za posjetitelje (aktivnosti na plaži, jedrenje, super automobili, vodeni sportovi, ribolov...)

Les Nauticales (20. do 25 ožujka)

Lokacija: La Ciotat, Francuska

Broj brodova: 300 

Broj izlagača: 200

Les Nauticales je prvi francuski ovogodišnji sajam brodova na vodi. Predstavlja nove proizvode u svim područjima nautike (gliseri, jedrenje, jedriličarstvo, ribolov, oprema...)

Les Nautiques de Port Camargue (29. ožujka do 1. travnja)

Lokacija: Le Grau-du-Roi, Francuska

Broj izlagača: 250

Broj brodova: 450 novih i rabljenih plovila

Broj posjetitelja: 45.000

Mediteranski sajam rabljenih i novih plovila održava se svake godine tijekom uskršnjeg vikenda. Izložene su jedrilice i motorni čamci, dok su istovremeno organizirane demonstracije svih vrsta nautičkih aktivnosti (veslanje, lagano jedrenje...), konferencije i događanja. Ulaz je besplatan.

---

image
---

International Multihull Boat Show (3. do 7. travnja)

Lokacija: La Grande-Motte, Francuska

Broj brodova: 70

Salon International du Multicoque specijaliziran je za jedrenje, jedrilice i motorizirane višetrupce (katamarane i trimarane)

Arcachon Show (19. do 21. travnja)

Lokacija: Arcachon, Francuska

Broj izlagača: 180

Broj posjetitelja: 50.000

U travnju nas očekuje 9. izdanje Arcahon boat showa koji će tijekom tri dana sajma posjetiteljima ponuditi novitete iz svijeta nautike: jedrilice, motorne čamce, oprema..

Palma International Boat Show  (25. do 28. travnja)

Mjesto: Palma de Mallorca (Balearic Islands), Španjolska

Broj izlagača: 270

Broj brodova: 250

Sajam u Mallorci, osnovan još 1984. godine, označava početak mediteranske proljetne sezone za velike jahte. Ljubitelji luksuza ovaj sajam odavno su isplanirali u svom rasporedu...

La Napoule Boat Show (25. do 28. travnja)

Lokacija: Mandelieu-La-Napoule, Francuska

Broj izlagača: 90

Broj brodova: 250

Ovaj sajam nautike, posvećen prodaji novih i rabljenih plovila, okuplja proizvođače jedrilica i motronih čamaca te proizvode i usluge vezane uz održavanje i nautiku plovila. Kako tvrde organizatori, gotovo 60 posto izloženih plovila su rabljena.

Martinique Boat Show (30. svibnja do 2. lipnja)

Lokacija: Fort de France, Martinique

Broj izlagača: 80

Koncem svibnja na Martiniqueu očekuje nas 4. izdanje ovog zanimljivog nautičkog sajma. Naime, na kopnu ćete pronaći graditelje, brodogradilišta, trgovce novim motornim čamcima, proizvođače opreme, distributere, proizvođače motora, tvrtke za iznajmljivanje, riblji turizam, ribolov, ronjenje, vodene sportove... dok je na vodi, točnije na dva golema pontona organizirana prodaja rabljenih katamarana i rabljenih glisera. 

Salone Nautico di Venezia (29. svibnja do 2. lipnja)

Lokacija: Venecija, Italija

Broj brodova: 300

Broj izlagača: 220

Venecijanski sajam nautike, smješten u neobičnom ambijentu bazena Arsenale Serenissime, našao je svoje mjesto na međunarodnoj karti nautičkih događanja koja svakako vrijedi posjetiti.

Cannes Yachting Festival (10. do 15. rujna)

Lokacija: Cannes, Francuska

Broj brodova: 700

Broj izlagača: 600

Sajam u Cannesu predstavlja se kao vodeći europski sajam brodova s preko 600 izloženih plovila. Posjetitelji će moći razgledati velike, luksuzne brodove (jedrilice, motorne, jednotrupce i višetrupce), kao i široku ponudu proizvoda i usluga vezanih uz svijet nautike.

Southampton Boat Show (13. do 22. rujna)

Lokacija: Southampton, Ujedinjeno Kraljevstvo

Broj brodova: 650

Southampton Boat Show je izložba motornih i jedrilica svih kategorija, kao i svih sektora nautičke industrije. Inače, ovo je vodeći sajam nautike u Velikoj Britaniji.

Bandol Boat Show (19. do 22. rujna)

Lokacija: Bandol, Francuska

Broj brodova: 50 plovila

Broj izlagača: 30

Na sajmu u Bandolu, koji se održava od 2019. godine, pronaći ćete nova i rabljena plovila svih veličina te široku ponudu proizvoda uključujući i opremu, sportove na dasci, slobodno vrijeme...

Salone Nautico di Genova (19. do 24. rujna)

Lokacija: Genova, Italija

Broj brodova: 1000

Broj psojetitelja: 100.000

Talijanski sajam predstavlja više od 1000 brodova u četiri različita područja: jedrenje, vanbrodski motori, motorni čamci i motorne jahte. Svake godine u Genovi se predstavljaju i najnovije inovacije iz područja nautike, a sajam privuče više od sto tisuća posjetitelja.

---

image
---

Monaco Yacht Show (25. do 28. rujna)

Lokacija: Monako

Broj brodova: preko 100 superjahti

Broj izlagača: 550

MYS je sajam za luksuzne i superluksuzne jahte. Ove godine očekuje se čak 45 premijera.

Grand Pavois (1. do 6. listopada)

Lokacija: La Rochelle, Francuska

Broj brodova: 750

Le Grand Pavois jedan je od tri najveća francuska sajma nautike, uz Cannes i Pariz, te predstavlja sva plovila na tržištu (jedriliice, motorne čamce, kazamarane..., kao i sve proizvode i usluge u nautičkoj industriji.

Nautic en Seine (15. do 20. listopada)

Lokacija: Boulogne-Billancourt (Ile de Monsieur i Port Legrand), Francuska

Broj izloženih brodova: 230 brodova

Nautic en Seine nasljednik je velikog nautičkog sajma u Parizu, a ovo mu je premijera! Na obalama Seine i u pariškim predgrađima posjetitelji će imati priliku vidjeti i isprobati najnovija plovila. Na sajmu će se predstaviti jedrilice i motorni brodovi, kao i proizvođači nautičke opreme, s fokusom na nautičke destinacije.

Salon Nautico de Barcelona (listopad 2024.)

Lokacija: Barcelona, ​​Španjolska

Broj izloženih plovila: 640

Broj izlagača: 240

Međunarodni sajam nautike u Barceloni najveći je takve vrste u Španjolskoj i jedini u zemlji koji je službeno odobrila Međunarodna federacija organizatora nautičkih sajmova (IFBSO). Povodom njegove pedesete obljetnice, Gradsko vijeće Barcelone dodijelilo je događaju Zlatnu medalju za sportske zasluge kao priznanje za promicanje sektora i za pomoć u postavljanju grada na međunarodnu kartu.  Sajam predstavlja najveću i najopsežniju komercijalnu ponudu sportskih i rekreacijskih plovila, izloženih u vodi i izvan nje: jedrilice, jahte, katamarani, Menorquin čamci, motorni čamci, gumenjaci, kruzeri i čamci za rekreacijski ribolov, kao i svi niz nautičkih proizvoda i usluga u rasponu od elektronike i motora do boje, jedara, prikolica, opreme za ribolov i malih plovila, kao i chartera i marina.

Fort Lauderdale International Boat Show (od 30. listopada do 3. studenog)

Lokacija: Fort Lauderdale, Sjedinjene Države

Broj brodova: 1.300

Broj posjetitelja: 105.000

Međunarodni sajam nautike u Fort Lauderdaleu predstavlja se kao "svjetska prijestolnica yachting industrije", privlačeći oko 105.000 posjetitelja u potrazi za najnovijim inovacijama. Osim jahti, na sajmu će se predstaviti i brojna druga plovila od jedrilica i motornih čamaca svih vrsta do katamarana i superjahti.

Autumn Boat Show (od 30. listopada do 3. studenog)

Lokacija: Cap d‘Agde, Francuska

Broj brodova: 500

Sajam novih i rabljenih plovila i nautičke opreme Cap d‘Agde održava se u lučkoj zoni Tehnika. Izloženi su i motorni i jedrenjaci, a najavljene su i brojne konferencije.

Le Mille Sabord (od 31. listopada do 3. studenog)

Lokacija: Le Crouesty, Francuska

Osnovan 1984. godine, Mille Sabords se trenutno smatra najvećim europskim sajmom rabljenih plovila. Izloženo je gotovo 500 modela.

Swiss Boat Show (8. do 10. studenog)

Lokacija: Palexpo - Ženeva, Švicarska

Broj izlagača: 150

Broj posjetitelja: 28.000

Swiss Boat Show švicarsko je mjesto susreta ljubitelja jezera i mora. Kako kažu organizatori, na predivnom Ženevskom jezeru čekaju vas vožnje motornim čamcem, jedrilicama, ronjenje, ribolov... Uglavnom sve što treba zaljubljenicima u more i nautiku.

[video] => [gallery] => [extra_fields] => Array ( [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => čeka nas spektakl [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [3] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [4] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [5] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [6] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [8] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [9] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [10] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [11] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [12] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [13] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [14] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [15] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) [16] => stdClass Object ( [id] => 78 [name] => Related on bottom [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 18 [alias] => related_on_bottom ) [17] => stdClass Object ( [id] => 79 [name] => Live button [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 19 [alias] => live_button ) [26] => stdClass Object ( [id] => 87 [name] => Instant articles [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 28 [alias] => instant_articles ) [27] => stdClass Object ( [id] => 91 [name] => S preporučuje [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 29 [alias] => s_preporucuje ) [28] => stdClass Object ( [id] => 92 [name] => S voli [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 30 [alias] => s_voli ) [29] => stdClass Object ( [id] => 93 [name] => Layout with three photos [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 31 [alias] => layout_with_three_photos ) [30] => stdClass Object ( [id] => 94 [name] => Gallery in the article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 32 [alias] => gallery_in_the_article ) [31] => stdClass Object ( [id] => 95 [name] => Required views [value] => 0 [type] => textfield [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 33 [alias] => required_views ) [32] => stdClass Object ( [id] => 96 [name] => FullHD image [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 34 [alias] => fullhd_image ) [33] => stdClass Object ( [id] => 97 [name] => City Select [value] => (0) [type] => select [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 35 [alias] => CitySelect ) [34] => stdClass Object ( [id] => 98 [name] => Paid Article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 36 [alias] => paid_article ) [35] => stdClass Object ( [id] => 99 [name] => SD na licu mjesta [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 37 [alias] => SD_na_licu_mjesta ) ) [extra_fields_search] => čeka nas spektakl 2 0 9320 2 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 [created] => 2024-01-24 11:07:12 [created_by] => 264 [created_by_alias] => Leo Kovačić [checked_out] => 0 [checked_out_time] => 0000-00-00 00:00:00 [modified] => 2024-01-24 12:42:36 [modified_by] => 264 [publish_up] => 2024-01-24 12:38:00 [publish_down] => 0000-00-00 00:00:00 [trash] => 0 [access] => 1 [ordering] => 0 [featured] => 0 [featured_ordering] => 0 [image_caption] => [image_credits] => [video_caption] => [video_credits] => [hits] => 0 [params] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( [enable_css] => 1 [jQueryHandling] => 1.8remote [backendJQueryHandling] => remote [userName] => 1 [userImage] => 1 [userDescription] => 1 [userURL] => 1 [userEmail] => 0 [userFeedLink] => 1 [userFeedIcon] => 1 [userItemCount] => 30 [userItemTitle] => 1 [userItemTitleLinked] => 1 [userItemDateCreated] => 1 [userItemImage] => 1 [userItemIntroText] => 1 [userItemCategory] => 1 [userItemTags] => 1 [userItemCommentsAnchor] => 1 [userItemReadMore] => 1 [userItemOCMPlugins] => 1 [authorsListLimit] => 61 [tagItemCount] => 61 [tagItemTitle] => 1 [tagItemTitleLinked] => 1 [tagItemDateCreated] => 1 [tagItemImage] => 1 [tagItemIntroText] => 1 [tagItemCategory] => 1 [tagItemReadMore] => 1 [tagItemExtraFields] => 1 [tagOrdering] => [tagFeedLink] => 1 [tagFeedIcon] => 1 [genericItemCount] => 61 [genericItemTitle] => 1 [genericItemTitleLinked] => 1 [genericItemDateCreated] => 1 [genericItemImage] => 1 [genericItemIntroText] => 1 [genericItemCategory] => 1 [genericItemReadMore] => 1 [genericItemExtraFields] => 1 [genericFeedLink] => 1 [genericFeedIcon] => 1 [instantArticlesLimit] => 100 [instantArticlesExtraField] => 87 [instantArticlesExtraFieldON] => 2 [instantArticlesCategoriesChildren] => 0 [instantArticlesTitle] => [instantArticlesDescription] => [mainTagCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 396 [2] => 383 [3] => 424 [4] => 250 [5] => 251 [6] => 452 [7] => 252 [8] => 477 [9] => 253 [10] => 254 [11] => 255 [12] => 483 [13] => 256 [14] => 300 [15] => 257 [16] => 258 [17] => 260 ) [relatedItemsCategoriesChildren] => 1 [mobileJsonCustomHomepage] => 0 [mobileJsonQuoteModule] => 0 [mobileJsonWeatherModule] => 0 [mobileJsonLimit] => [mobileJsonObituary] => 0 [mobileApi2Enabled] => 1 [mobileApi2UserAgent] => OCM Mobile Articles [mobileApi2ImagePrefix] => h [mobileApi2ImageSuffix] => 1280 [mobileApi2DefaultAuthorImage] => /images/jpgs/user_face.jpg [mobileApi2TagLimit] => 50 [mobileApi2TagOrdering] => publishUp [mobileApi2TagCategories] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategories0] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 101 [mobileApi2TagExcludeCategories] => Array ( [0] => 318 [1] => 323 [2] => 301 [3] => 406 [4] => 417 ) ) [mobileApi2TagCategories1] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 328 ) [mobileApi2TagCategories2] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 329 ) [mobileApi2TagCategories3] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 327 ) [mobileApi2TagCategories4] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 478 ) [mobileApi2TagCategories5] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 494 ) ) [mobileApi2TagsSearchLimit] => 200 [mainFeedCategories] => Array ( [0] => 240 ) [feedLimit] => 50 [mostPopularFeedLimit] => 20 [feedItemImage] => 0 [feedImgSize] => S [feedItemIntroText] => 0 [feedTextWordLimit] => [feedItemFullText] => 1 [feedTextCharacterLimit] => 300 [feedItemSubtitle] => 1 [feedItemAuthor] => 0 [feedTtl] => 60 [feedDescription] => RSS feeds for Slobodna Dalmacija [feedItemTags] => 0 [feedItemVideo] => 0 [feedItemGallery] => 0 [feedItemAttachments] => 0 [feedBogusEmail] => [feedTopModules] => Array ( [0] => 105 ) [feedTopFbExcludeCategories] => Array ( [0] => 243 [1] => 353 [2] => 333 ) [introTextCleanup] => 0 [introTextCleanupExcludeTags] => [introTextCleanupTagAttr] => [fullTextCleanup] => 0 [fullTextCleanupExcludeTags] => [fullTextCleanupTagAttr] => [xssFiltering] => 0 [linkPopupWidth] => 900 [linkPopupHeight] => 600 [imagesQuality] => 100 [itemImageXS] => 100 [itemImageS] => 200 [itemImageM] => 400 [itemImageL] => 600 [itemImageXL] => 900 [itemImageGeneric] => 300 [catImageWidth] => 100 [catImageDefault] => 1 [userImageWidth] => 100 [userImageDefault] => 1 [commenterImgWidth] => 48 [onlineImageEditor] => sumopaint [imageTimestamp] => 0 [imageMemoryLimit] => [socialButtonCode] => [twitterUsername] => [facebookMetatags] => 1 [facebookImage] => Medium [comments] => 1 [commentsOrdering] => DESC [commentsLimit] => 10 [commentsFormPosition] => below [commentsPublishing] => 0 [commentsReporting] => 2 [commentsReportRecipient] => [inlineCommentsModeration] => 0 [gravatar] => 1 [antispam] => 0 [recaptchaForRegistered] => 1 [akismetForRegistered] => 1 [commentsFormNotes] => 1 [commentsFormNotesText] => [frontendEditing] => 1 [showImageTab] => 1 [showImageGalleryTab] => 1 [showVideoTab] => 1 [showExtraFieldsTab] => 1 [showAttachmentsTab] => 1 [showOCMPlugins] => 1 [sideBarDisplayFrontend] => 0 [staticURL] => https://static.slobodnadalmacija.hr [siteURL] => https://slobodnadalmacija.hr [sseHost] => sse.slobodnadalmacija.hr [lockingArticlesCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 424 [2] => 250 [3] => 251 [4] => 452 [5] => 252 [6] => 477 [7] => 253 [8] => 254 [9] => 255 [10] => 483 [11] => 256 [12] => 257 [13] => 258 [14] => 260 ) [lockingArticlesUnit] => YEAR [lockingArticlesQuantity] => 1 [photoGalleryExtraField] => 63 [photoGalleryExtraFieldON] => 2 [videoGalleryExtraField] => 67 [videoGalleryExtraFieldON] => 2 [tickerModules] => Array ( [0] => 408 [1] => 409 ) [gaEmail] => [mergeEditors] => 1 [sideBarDisplay] => 1 [attachmentsFolder] => [hideImportButton] => 0 [googleSearch] => 0 [googleSearchContainer] => ocmGoogleSearchContainer [OCMUserProfile] => 1 [OCMUserGroup] => 4 [redirect] => 101 [adminSearch] => simple [cookieDomain] => [gatherStatistics] => 1 [article_preview_ocm_category_id] => [taggingSystem] => 1 [lockTags] => 0 [showTagFilter] => 0 [ocmTagNorm] => 0 [ocmTagNormCase] => lower [ocmTagNormAdditionalReplacements] => [recaptcha_public_key] => marko_margeta [recaptcha_private_key] => zoey2013 [recaptcha_theme] => clean [recaptchaV2] => 1 [recaptchaOnRegistration] => 0 [akismetApiKey] => [stopForumSpam] => 0 [stopForumSpamApiKey] => [showItemsCounterAdmin] => 1 [showChildCatItems] => 1 [disableCompactOrdering] => 0 [metaDescLimit] => 150 [enforceSEFReplacements] => 0 [SEFReplacements] => À|A, Á|A, Â|A, Ã|A, Ä|A, Å|A, à|a, á|a, â|a, ã|a, ä|a, å|a, Ā|A, ā|a, Ă|A, ă|a, Ą|A, ą|a, Ç|C, ç|c, Ć|C, ć|c, Ĉ|C, ĉ|c, Ċ|C, ċ|c, Č|C, č|c, Ð|D, ð|d, Ď|D, ď|d, Đ|D, đ|d, È|E, É|E, Ê|E, Ë|E, è|e, é|e, ê|e, ë|e, Ē|E, ē|e, Ĕ|E, ĕ|e, Ė|E, ė|e, Ę|E, ę|e, Ě|E, ě|e, Ĝ|G, ĝ|g, Ğ|G, ğ|g, Ġ|G, ġ|g, Ģ|G, ģ|g, Ĥ|H, ĥ|h, Ħ|H, ħ|h, Ì|I, Í|I, Î|I, Ï|I, ì|i, í|i, î|i, ï|i, Ĩ|I, ĩ|i, Ī|I, ī|i, Ĭ|I, ĭ|i, Į|I, į|i, İ|I, ı|i, Ĵ|J, ĵ|j, Ķ|K, ķ|k, ĸ|k, Ĺ|L, ĺ|l, Ļ|L, ļ|l, Ľ|L, ľ|l, Ŀ|L, ŀ|l, Ł|L, ł|l, Ñ|N, ñ|n, Ń|N, ń|n, Ņ|N, ņ|n, Ň|N, ň|n, ʼn|n, Ŋ|N, ŋ|n, Ò|O, Ó|O, Ô|O, Õ|O, Ö|O, Ø|O, ò|o, ó|o, ô|o, õ|o, ö|o, ø|o, Ō|O, ō|o, Ŏ|O, ŏ|o, Ő|O, ő|o, Ŕ|R, ŕ|r, Ŗ|R, ŗ|r, Ř|R, ř|r, Ś|S, ś|s, Ŝ|S, ŝ|s, Ş|S, ş|s, Š|S, š|s, ſ|s, Ţ|T, ţ|t, Ť|T, ť|t, Ŧ|T, ŧ|t, Ù|U, Ú|U, Û|U, Ü|U, ù|u, ú|u, û|u, ü|u, Ũ|U, ũ|u, Ū|U, ū|u, Ŭ|U, ŭ|u, Ů|U, ů|u, Ű|U, ű|u, Ų|U, ų|u, Ŵ|W, ŵ|w, Ý|Y, ý|y, ÿ|y, Ŷ|Y, ŷ|y, Ÿ|Y, Ź|Z, ź|z, Ż|Z, ż|z, Ž|Z, ž|z, α|a, β|b, γ|g, δ|d, ε|e, ζ|z, η|h, θ|th, ι|i, κ|k, λ|l, μ|m, ν|n, ξ|x, ο|o, π|p, ρ|r, σ|s, τ|t, υ|y, φ|f, χ|ch, ψ|ps, ω|w, Α|A, Β|B, Γ|G, Δ|D, Ε|E, Ζ|Z, Η|H, Θ|Th, Ι|I, Κ|K, Λ|L, Μ|M, Ξ|X, Ο|O, Π|P, Ρ|R, Σ|S, Τ|T, Υ|Y, Φ|F, Χ|Ch, Ψ|Ps, Ω|W, ά|a, έ|e, ή|h, ί|i, ό|o, ύ|y, ώ|w, Ά|A, Έ|E, Ή|H, Ί|I, Ό|O, Ύ|Y, Ώ|W, ϊ|i, ΐ|i, ϋ|y, ς|s, А|A, Ӑ|A, Ӓ|A, Ә|E, Ӛ|E, Ӕ|E, Б|B, В|V, Г|G, Ґ|G, Ѓ|G, Ғ|G, Ӷ|G, y|Y, Д|D, Е|E, Ѐ|E, Ё|YO, Ӗ|E, Ҽ|E, Ҿ|E, Є|YE, Ж|ZH, Ӂ|DZH, Җ|ZH, Ӝ|DZH, З|Z, Ҙ|Z, Ӟ|DZ, Ӡ|DZ, Ѕ|DZ, И|I, Ѝ|I, Ӥ|I, Ӣ|I, І|I, Ї|JI, Ӏ|I, Й|Y, Ҋ|Y, Ј|J, К|K, Қ|Q, Ҟ|Q, Ҡ|K, Ӄ|Q, Ҝ|K, Л|L, Ӆ|L, Љ|L, М|M, Ӎ|M, Н|N, Ӊ|N, Ң|N, Ӈ|N, Ҥ|N, Њ|N, О|O, Ӧ|O, Ө|O, Ӫ|O, Ҩ|O, П|P, Ҧ|PF, Р|P, Ҏ|P, С|S, Ҫ|S, Т|T, Ҭ|TH, Ћ|T, Ќ|K, У|U, Ў|U, Ӳ|U, Ӱ|U, Ӯ|U, Ү|U, Ұ|U, Ф|F, Х|H, Ҳ|H, Һ|H, Ц|TS, Ҵ|TS, Ч|CH, Ӵ|CH, Ҷ|CH, Ӌ|CH, Ҹ|CH, Џ|DZ, Ш|SH, Щ|SHT, Ъ|A, Ы|Y, Ӹ|Y, Ь|Y, Ҍ|Y, Э|E, Ӭ|E, Ю|YU, Я|YA, а|a, ӑ|a, ӓ|a, ә|e, ӛ|e, ӕ|e, б|b, в|v, г|g, ґ|g, ѓ|g, ғ|g, ӷ|g, y|y, д|d, е|e, ѐ|e, ё|yo, ӗ|e, ҽ|e, ҿ|e, є|ye, ж|zh, ӂ|dzh, җ|zh, ӝ|dzh, з|z, ҙ|z, ӟ|dz, ӡ|dz, ѕ|dz, и|i, ѝ|i, ӥ|i, ӣ|i, і|i, ї|ji, Ӏ|i, й|y, ҋ|y, ј|j, к|k, қ|q, ҟ|q, ҡ|k, ӄ|q, ҝ|k, л|l, ӆ|l, љ|l, м|m, ӎ|m, н|n, ӊ|n, ң|n, ӈ|n, ҥ|n, њ|n, о|o, ӧ|o, ө|o, ӫ|o, ҩ|o, п|p, ҧ|pf, р|p, ҏ|p, с|s, ҫ|s, т|t, ҭ|th, ћ|t, ќ|k, у|u, ў|u, ӳ|u, ӱ|u, ӯ|u, ү|u, ұ|u, ф|f, х|h, ҳ|h, һ|h, ц|ts, ҵ|ts, ч|ch, ӵ|ch, ҷ|ch, ӌ|ch, ҹ|ch, џ|dz, ш|sh, щ|sht, ъ|a, ы|y, ӹ|y, ь|y, ҍ|y, э|e, ӭ|e, ю|yu, я|ya [ocmSef] => 0 [ocmSefLabelCat] => content [ocmSefLabelTag] => tag [ocmSefLabelUser] => author [ocmSefLabelSearch] => search [ocmSefLabelDate] => date [ocmSefLabelItem] => 0 [ocmSefLabelItemCustomPrefix] => [ocmSefInsertItemId] => 1 [ocmSefItemIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseItemTitleAlias] => 1 [ocmSefInsertCatId] => 1 [ocmSefCatIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseCatTitleAlias] => 1 [show_page_heading] => 0 [categories] => Array ( [0] => 418 ) [exclude_from_group_by_subcategories] => 0 [menu-anchor_css] => nav__link nav__link--nautika [menu_text] => 1 [menu_show] => 1 [page_title] => Nautika [menu-meta_description] => Donosimo nautičke savjete, izvještaje s regata i boat showova, testiramo brodove. Čitajte sve o jedrenju, đitama po Jadranu, brodovima na struju, brodskim motorima i popravku broda. Učimo vas kako održavati brod. [menu-meta_keywords] => nautika, jedrenje, regata, brod, nautički savjeti, boat show, test broda, plovidba, tradicijski brodovi, đita, drveni brodovi, Marijan Žuvić, Damir Višić [secure] => 0 [obituaries_portal] => 0 [page_description] => SiteMeta Description [page_rights] => [robots] => [inheritFrom] => 0 [num_leading_items] => 2 [num_leading_columns] => 1 [leadingImgSize] => Large [num_primary_items] => 4 [num_primary_columns] => 2 [primaryImgSize] => Medium [num_secondary_items] => 4 [num_secondary_columns] => 1 [secondaryImgSize] => Small [num_links] => 4 [num_links_columns] => 1 [linksImgSize] => XSmall [catCatalogMode] => 0 [catFeaturedItems] => 1 [catOrdering] => publishUp [catPagination] => 2 [catPaginationResults] => 1 [catTitle] => 1 [catTitleItemCounter] => 1 [catDescription] => 1 [catImage] => 1 [catFeedLink] => 0 [catFeedIcon] => 0 [subCategories] => 1 [subCatColumns] => 2 [subCatTitle] => 1 [subCatTitleItemCounter] => 1 [subCatDescription] => 1 [subCatImage] => 1 [catItemTitle] => 1 [catItemTitleLinked] => 1 [catItemFeaturedNotice] => 0 [catItemAuthor] => 1 [catItemDateCreated] => 1 [catItemRating] => 0 [catItemImage] => 1 [catItemIntroText] => 1 [catItemExtraFields] => 0 [catItemHits] => 0 [catItemCategory] => 1 [catItemTags] => 1 [catItemAttachments] => 0 [catItemAttachmentsCounter] => 0 [catItemVideo] => 0 [catItemVideoAutoPlay] => 0 [catItemImageGallery] => 0 [catItemDateModified] => 0 [catItemReadMore] => 1 [catItemCommentsAnchor] => 1 [catItemOCMPlugins] => 1 [itemDateCreated] => 1 [itemTitle] => 1 [itemFeaturedNotice] => 1 [itemAuthor] => 1 [itemFontResizer] => 0 [itemPrintButton] => 0 [itemEmailButton] => 1 [itemSocialButton] => 1 [itemVideoAnchor] => 1 [itemImageGalleryAnchor] => 1 [itemCommentsAnchor] => 1 [itemRating] => 0 [itemImage] => 1 [itemImgSize] => Large [itemImageMainCaption] => 1 [itemImageMainCredits] => 1 [itemIntroText] => 0 [itemFullText] => 1 [itemExtraFields] => 1 [itemDateModified] => 1 [itemHits] => 0 [itemCategory] => 0 [itemTags] => 1 [itemAttachments] => 1 [itemAttachmentsCounter] => 1 [itemVideo] => 1 [itemVideoAutoPlay] => 0 [itemVideoCaption] => 1 [itemVideoCredits] => 1 [itemImageGallery] => 0 [itemNavigation] => 0 [itemComments] => 1 [itemTwitterButton] => 1 [itemFacebookButton] => 1 [itemGooglePlusOneButton] => 1 [itemAuthorBlock] => 0 [itemAuthorImage] => 0 [itemAuthorDescription] => 0 [itemAuthorURL] => 0 [itemAuthorEmail] => 0 [itemAuthorLatest] => 0 [itemAuthorLatestLimit] => 5 [itemRelated] => 0 [itemRelatedLimit] => 5 [itemRelatedTitle] => 1 [itemRelatedCategory] => 0 [itemRelatedImageSize] => Medium [itemRelatedIntrotext] => 1 [itemRelatedFulltext] => 0 [itemRelatedAuthor] => 0 [itemRelatedMedia] => 0 [itemRelatedImageGallery] => 0 [itemOCMPlugins] => 1 [recaptcha] => ) [initialized:protected] => 1 [separator] => . ) [metadesc] => [metadata] => robots= author= title=Od Düsseldorfa do Ženeve: donosimo veliki vodič nautičkih sajmova u 2024. godini page_title=Od Düsseldorfa do Ženeve: donosimo veliki vodič nautičkih sajmova u 2024. godini [metakey] => boot dusseldorf, Helsinki Boat Show, Miami International Boat Show, Dubai International Boat Show, Les Nauticales, Les Nautiques de Port Camargue, International Multihull Boat Show, Arcachon Show , Palma International Boat Show, La Napoule Boat Show, [plugins] => {"incptvocmimagegalleryIGParameters":"default","incptvocmimagegalleryocmIGposition":"OcmAfterDisplayContent","incptvocmimagegalleryocmIGtheme":"CameraSlideshow","incptvocmimagegalleryImages":["\/images\/slike\/2024\/01\/24\/24229070.jpg","\/images\/slike\/2024\/01\/24\/24229049.jpg","\/images\/slike\/2024\/01\/24\/24229057.jpg"],"incptvocmimagegalleryImageTitles":["Boot Dusseldorf","",""],"incptvocmimagegalleryImageDescriptions":["","",""],"incptvocmimagegalleryImageFocus":["50:50","50:50","50:50"],"incptvocmimagegalleryImageDimensions":[{"size0":"1920x1150","hd_24229070_1920.jpg":"1920x1080","k_24229070_1280.jpg":"1280x1280","k_24229070_1024.jpg":"1024x1024","k_24229070_640.jpg":"640x640","k_24229070_480.jpg":"480x480","k_24229070_340.jpg":"340x340","k_24229070_220.jpg":"220x220","o_24229070_1280.jpg":"1280x766","o_24229070_1024.jpg":"1024x613","o_24229070_640.jpg":"640x383","o_24229070_480.jpg":"480x287","o_24229070_340.jpg":"340x203","o_24229070_220.jpg":"220x131","h_24229070_1280.jpg":"1280x854","h_24229070_1024.jpg":"1024x683","h_24229070_640.jpg":"640x427","h_24229070_480.jpg":"480x320","h_24229070_340.jpg":"340x227","h_24229070_220.jpg":"220x147","pp_24229070_1280.jpg":"1280x1628","pp_24229070_1024.jpg":"1024x1303","pp_24229070_640.jpg":"640x814","pp_24229070_480.jpg":"480x611","pp_24229070_340.jpg":"340x432","pp_24229070_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1280","hd_24229049_1920.jpg":"1920x1080","k_24229049_1280.jpg":"1280x1280","k_24229049_1024.jpg":"1024x1024","k_24229049_640.jpg":"640x640","k_24229049_480.jpg":"480x480","k_24229049_340.jpg":"340x340","k_24229049_220.jpg":"220x220","o_24229049_1280.jpg":"1280x853","o_24229049_1024.jpg":"1024x682","o_24229049_640.jpg":"640x426","o_24229049_480.jpg":"480x320","o_24229049_340.jpg":"340x226","o_24229049_220.jpg":"220x146","h_24229049_1280.jpg":"1280x854","h_24229049_1024.jpg":"1024x683","h_24229049_640.jpg":"640x427","h_24229049_480.jpg":"480x320","h_24229049_340.jpg":"340x227","h_24229049_220.jpg":"220x147","pp_24229049_1280.jpg":"1280x1628","pp_24229049_1024.jpg":"1024x1303","pp_24229049_640.jpg":"640x814","pp_24229049_480.jpg":"480x611","pp_24229049_340.jpg":"340x432","pp_24229049_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1280","hd_24229057_1920.jpg":"1920x1080","k_24229057_1280.jpg":"1280x1280","k_24229057_1024.jpg":"1024x1024","k_24229057_640.jpg":"640x640","k_24229057_480.jpg":"480x480","k_24229057_340.jpg":"340x340","k_24229057_220.jpg":"220x220","o_24229057_1280.jpg":"1280x853","o_24229057_1024.jpg":"1024x682","o_24229057_640.jpg":"640x426","o_24229057_480.jpg":"480x320","o_24229057_340.jpg":"340x226","o_24229057_220.jpg":"220x146","h_24229057_1280.jpg":"1280x854","h_24229057_1024.jpg":"1024x683","h_24229057_640.jpg":"640x427","h_24229057_480.jpg":"480x320","h_24229057_340.jpg":"340x227","h_24229057_220.jpg":"220x147","pp_24229057_1280.jpg":"1280x1628","pp_24229057_1024.jpg":"1024x1303","pp_24229057_640.jpg":"640x814","pp_24229057_480.jpg":"480x611","pp_24229057_340.jpg":"340x432","pp_24229057_220.jpg":"220x280"}],"incptvocmimagegalleryImageUseInGallery":["1","1","1"]} [language] => * [multi_author] => 0 [type_id] => 100 [category] => TableOCMCategory Object ( [id] => 418 [name] => Nautika [alias] => nautika [description] => [parent] => 417 [extraFieldsGroup] => 9 [published] => 1 [image] => [access] => 1 [ordering] => 1 [params] => {"inheritFrom":"417","catMetaDesc":"","catMetaKey":"","catMetaRobots":"","catMetaAuthor":"","theme":"","num_leading_items":"2","num_leading_columns":"1","leadingImgSize":"Large","num_primary_items":"4","num_primary_columns":"2","primaryImgSize":"Medium","num_secondary_items":"4","num_secondary_columns":"1","secondaryImgSize":"Small","num_links":"4","num_links_columns":"1","linksImgSize":"XSmall","catCatalogMode":"0","catFeaturedItems":"1","catOrdering":"publishUp","catPagination":"2","catPaginationResults":"1","catTitle":"1","catTitleItemCounter":"1","catDescription":"1","catImage":"1","catFeedLink":"0","catFeedIcon":"0","subCategories":"1","subCatColumns":"2","subCatOrdering":"","subCatTitle":"1","subCatTitleItemCounter":"1","subCatDescription":"1","subCatImage":"1","itemImageXS":"","itemImageS":"","itemImageM":"","itemImageL":"","itemImageXL":"","catItemTitle":"1","catItemTitleLinked":"1","catItemFeaturedNotice":"0","catItemAuthor":"1","catItemDateCreated":"1","catItemRating":"0","catItemImage":"1","catItemIntroText":"1","catItemIntroTextWordLimit":"","catItemExtraFields":"0","catItemHits":"0","catItemCategory":"1","catItemTags":"1","catItemAttachments":"0","catItemAttachmentsCounter":"0","catItemVideo":"0","catItemVideoWidth":"","catItemVideoHeight":"","catItemAudioWidth":"","catItemAudioHeight":"","catItemVideoAutoPlay":"0","catItemImageGallery":"0","catItemImageGalleryWidth":"","catItemImageGalleryHeight":"","catItemDateModified":"0","catItemReadMore":"1","catItemCommentsAnchor":"1","catItemOCMPlugins":"1","itemDateCreated":"1","itemTitle":"1","itemFeaturedNotice":"1","itemAuthor":"1","itemFontResizer":"0","itemPrintButton":"0","itemEmailButton":"1","itemSocialButton":"1","itemVideoAnchor":"1","itemImageGalleryAnchor":"1","itemCommentsAnchor":"1","itemRating":"0","itemImage":"1","itemImgSize":"Large","itemImageMainCaption":"1","itemImageMainCredits":"1","itemIntroText":"0","itemFullText":"1","itemExtraFields":"1","itemDateModified":"1","itemHits":"0","itemCategory":"0","itemTags":"1","itemAttachments":"1","itemAttachmentsCounter":"1","itemVideo":"1","itemVideoWidth":"","itemVideoHeight":"","itemAudioWidth":"","itemAudioHeight":"","itemVideoAutoPlay":"0","itemVideoCaption":"1","itemVideoCredits":"1","itemImageGallery":"0","itemImageGalleryWidth":"","itemImageGalleryHeight":"","itemNavigation":"0","itemComments":"1","itemTwitterButton":"1","itemFacebookButton":"1","itemGooglePlusOneButton":"1","itemAuthorBlock":"0","itemAuthorImage":"0","itemAuthorDescription":"0","itemAuthorURL":"0","itemAuthorEmail":"0","itemAuthorLatest":"0","itemAuthorLatestLimit":"5","itemRelated":"0","itemRelatedLimit":"5","itemRelatedTitle":"1","itemRelatedCategory":"0","itemRelatedImageSize":"Medium","itemRelatedIntrotext":"1","itemRelatedFulltext":"0","itemRelatedAuthor":"0","itemRelatedMedia":"0","itemRelatedImageGallery":"0","itemOCMPlugins":"1"} [trash] => 0 [plugins] => {"customparams_created":"2018-11-16 09:18:21","customparams_modified":"2018-11-16 09:18:21","customparams_videobg":"","customparams_countdown_module":"","customparams_search_template":""} [language] => * [container] => 0 [container_name] => [_tbl:protected] => #__ocm_categories [_tbl_key:protected] => id [_tbl_keys:protected] => Array ( [0] => id ) [_db:protected] => JDatabaseDriverMysqli_Exabyte Object ( [name] => mysqli [serverType] => mysql [connection:protected] => mysqli Object ( [affected_rows] => 0 [client_info] => mysqlnd 5.0.12-dev - 20150407 - $Id: 7cc7cc96e675f6d72e5cf0f267f48e167c2abb23 $ [client_version] => 50012 [connect_errno] => 0 [connect_error] => [errno] => 0 [error] => [error_list] => Array ( ) [field_count] => 18 [host_info] => 127.0.0.1 via TCP/IP [info] => [insert_id] => 0 [server_info] => 5.5.30 [server_version] => 50530 [stat] => Uptime: 14859251 Threads: 3 Questions: 3136813529 Slow queries: 6988848 [sqlstate] => 00000 [protocol_version] => 10 [thread_id] => 234705921 [warning_count] => 0 ) [nameQuote:protected] => ` [nullDate:protected] => 0000-00-00 00:00:00 [_database:JDatabaseDriver:private] => sdproductiondb [count:protected] => 34 [cursor:protected] => [debug:protected] => [limit:protected] => 0 [log:protected] => Array ( ) [timings:protected] => Array ( ) [callStacks:protected] => Array ( ) [offset:protected] => 0 [options:protected] => Array ( [driver] => mysqli_exabyte [host] => 127.0.0.1 [user] => proxy_user_front06 [password] => b3hX5DrKwjx6 [database] => sdproductiondb [prefix] => sk_ [select] => 1 [port] => 6033 [socket] => ) [sql:protected] => JDatabaseQueryMysqli Object ( [offset:protected] => 0 [limit:protected] => 0 [db:protected] => JDatabaseDriverMysqli_Exabyte Object *RECURSION* [sql:protected] => [type:protected] => select [element:protected] => [select:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => SELECT [elements:protected] => Array ( [0] => category.* [1] => IF(ISNULL(container.catid),false,true) AS container [2] => container.name AS container_name [3] => SEFURL_cr.menuItemID AS sefurl_belonging_menu_item ) [glue:protected] => , ) [delete:protected] => [update:protected] => [insert:protected] => [from:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => FROM [elements:protected] => Array ( [0] => `#__ocm_categories` AS `category` ) [glue:protected] => , ) [join:protected] => Array ( [0] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => LEFT JOIN [elements:protected] => Array ( [0] => #__ocm_containers AS container ON category.id = container.catid ) [glue:protected] => , ) [1] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => LEFT JOIN [elements:protected] => Array ( [0] => #__ocm_sefurl_category_menu_relation AS SEFURL_cr ON category.id = SEFURL_cr.categoryID ) [glue:protected] => , ) ) [set:protected] => [where:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => WHERE [elements:protected] => Array ( [0] => `category`.`id` = '0' ) [glue:protected] => AND ) [group:protected] => [having:protected] => [columns:protected] => [values:protected] => [order:protected] => [autoIncrementField:protected] => [call:protected] => [exec:protected] => [union:protected] => [unionAll:protected] => [selectRowNumber:protected] => ) [tablePrefix:protected] => sk_ [utf:protected] => 1 [utf8mb4:protected] => 1 [errorNum:protected] => 0 [errorMsg:protected] => [transactionDepth:protected] => 0 [disconnectHandlers:protected] => Array ( ) [ocmConfig] => Array ( ) ) [_trackAssets:protected] => [_rules:protected] => [_locked:protected] => [_autoincrement:protected] => 1 [_observers:protected] => JObserverUpdater Object ( [aliases:protected] => Array ( ) [observers:protected] => Array ( ) [doCallObservers:protected] => 1 ) [_columnAlias:protected] => Array ( ) [_jsonEncode:protected] => Array ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [year_lookup] => 0 [link] => /om/nautika ) [additional_categories] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 418 [name] => Nautika [alias] => nautika [parent] => 417 [published] => 1 [trash] => 0 [link] => /om/nautika ) ) [link] => /om/nautika/od-duesseldorfa-do-zeneve-donosimo-veliki-vodic-nautickih-sajmova-u-2024-godini-1358007 [printLink] => /om/nautika/od-duesseldorfa-do-zeneve-donosimo-veliki-vodic-nautickih-sajmova-u-2024-godini-1358007?tmpl=component&print=1 [tags] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 661593 [name] => boot dusseldorf [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 2021-12-30 11:48:00 [main_article_id] => 0 [alias] => boot-dusseldorf [link] => /tag/boot-dusseldorf ) [1] => stdClass Object ( [id] => 745257 [name] => Helsinki Boat Show [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 2024-01-24 13:38:35 [main_article_id] => 0 [alias] => helsinki-boat-show [link] => /tag/helsinki-boat-show ) [2] => stdClass Object ( [id] => 745258 [name] => Miami International Boat Show [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 2024-01-24 13:38:36 [main_article_id] => 0 [alias] => miami-international-boat-show [link] => /tag/miami-international-boat-show ) [3] => stdClass Object ( [id] => 673561 [name] => Dubai International Boat Show [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 2022-04-10 08:08:38 [main_article_id] => 0 [alias] => dubai-international-boat-show [link] => /tag/dubai-international-boat-show ) [4] => stdClass Object ( [id] => 745259 [name] => Les Nauticales [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 2024-01-24 13:38:36 [main_article_id] => 0 [alias] => les-nauticales [link] => /tag/les-nauticales ) [5] => stdClass Object ( [id] => 745260 [name] => Les Nautiques de Port Camargue [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 2024-01-24 13:38:36 [main_article_id] => 0 [alias] => les-nautiques-de-port-camargue [link] => /tag/les-nautiques-de-port-camargue ) [6] => stdClass Object ( [id] => 745261 [name] => International Multihull Boat Show [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 2024-01-24 13:38:36 [main_article_id] => 0 [alias] => international-multihull-boat-show [link] => /tag/international-multihull-boat-show ) [7] => stdClass Object ( [id] => 745262 [name] => Arcachon Show [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 2024-01-24 13:38:36 [main_article_id] => 0 [alias] => arcachon-show [link] => /tag/arcachon-show ) [8] => stdClass Object ( [id] => 745263 [name] => Palma International Boat Show [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 2024-01-24 13:38:36 [main_article_id] => 0 [alias] => palma-international-boat-show [link] => /tag/palma-international-boat-show ) [9] => stdClass Object ( [id] => 745264 [name] => La Napoule Boat Show [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 2024-01-24 13:38:36 [main_article_id] => 0 [alias] => la-napoule-boat-show [link] => /tag/la-napoule-boat-show ) [10] => stdClass Object ( [id] => 745265 [name] => Martinique Boat Show [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 2024-01-24 13:38:36 [main_article_id] => 0 [alias] => martinique-boat-show [link] => /tag/martinique-boat-show ) [11] => stdClass Object ( [id] => 745266 [name] => Salone Nautico di Venezia [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 2024-01-24 13:38:37 [main_article_id] => 0 [alias] => salone-nautico-di-venezia [link] => /tag/salone-nautico-di-venezia ) [12] => stdClass Object ( [id] => 646481 [name] => CANNES YACHTING FESTIVAL [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 2021-08-13 10:11:36 [main_article_id] => 0 [alias] => cannes-yachting-festival [link] => /tag/cannes-yachting-festival ) [13] => stdClass Object ( [id] => 745267 [name] => Southampton Boat Show [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 2024-01-24 13:38:37 [main_article_id] => 0 [alias] => southampton-boat-show [link] => /tag/southampton-boat-show ) [14] => stdClass Object ( [id] => 745268 [name] => Bandol Boat Show [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 2024-01-24 13:38:37 [main_article_id] => 0 [alias] => bandol-boat-show [link] => /tag/bandol-boat-show ) [15] => stdClass Object ( [id] => 745269 [name] => Salone Nautico di Genova  [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 2024-01-24 13:38:37 [main_article_id] => 0 [alias] => salone-nautico-di-genova [link] => /tag/salone-nautico-di-genova ) [16] => stdClass Object ( [id] => 414497 [name] => Monaco Yacht Show [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => monaco-yacht-show [link] => /tag/monaco-yacht-show ) [17] => stdClass Object ( [id] => 745270 [name] => Grand Pavois [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 2024-01-24 13:38:37 [main_article_id] => 0 [alias] => grand-pavois [link] => /tag/grand-pavois ) [18] => stdClass Object ( [id] => 745271 [name] => Nautic en Seine [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 2024-01-24 13:38:37 [main_article_id] => 0 [alias] => nautic-en-seine [link] => /tag/nautic-en-seine ) [19] => stdClass Object ( [id] => 745272 [name] => Salon Nautico de Barcelona [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 2024-01-24 13:38:37 [main_article_id] => 0 [alias] => salon-nautico-de-barcelona [link] => /tag/salon-nautico-de-barcelona ) [20] => stdClass Object ( [id] => 745273 [name] => Fort Lauderdale International Boat Show [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 2024-01-24 13:38:37 [main_article_id] => 0 [alias] => fort-lauderdale-international-boat-show [link] => /tag/fort-lauderdale-international-boat-show ) [21] => stdClass Object ( [id] => 745274 [name] => Autumn Boat Show [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 2024-01-24 13:38:38 [main_article_id] => 0 [alias] => autumn-boat-show [link] => /tag/autumn-boat-show ) [22] => stdClass Object ( [id] => 745275 [name] => Le Mille Sabord [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 2024-01-24 13:38:38 [main_article_id] => 0 [alias] => le-mille-sabord [link] => /tag/le-mille-sabord ) [23] => stdClass Object ( [id] => 745276 [name] => Swiss Boat Show [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 2024-01-24 13:38:38 [main_article_id] => 0 [alias] => swiss-boat-show [link] => /tag/swiss-boat-show ) [24] => stdClass Object ( [id] => 625991 [name] => nautički sajmovi [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 2020-12-18 16:44:12 [main_article_id] => 0 [alias] => nauticki-sajmovi [link] => /tag/nauticki-sajmovi ) [25] => stdClass Object ( [id] => 735365 [name] => 2024. [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 2023-11-02 09:32:58 [main_article_id] => 0 [alias] => 2024 [link] => /tag/2024 ) [26] => stdClass Object ( [id] => 332187 [name] => vodič [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => vodic [link] => /tag/vodic ) ) [imageXSmall] => [imageSmall] => [imageMedium] => [imageLarge] => [imageXLarge] => [extraFields] => stdClass Object ( [SuperscriptTitle] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => čeka nas spektakl [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [contains_infographic] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [Withoutads] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [Photo_gallery] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [promo] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [contains_video] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [premium_content] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [exclude_comments] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [open_link_in_new_window] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [horizontal_crop_of_the_main_photo] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [no_index] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [no_cache] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [dont_show_on_the_front_page] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) [related_on_bottom] => stdClass Object ( [id] => 78 [name] => Related on bottom [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 18 [alias] => related_on_bottom ) [live_button] => stdClass Object ( [id] => 79 [name] => Live button [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 19 [alias] => live_button ) [instant_articles] => stdClass Object ( [id] => 87 [name] => Instant articles [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 28 [alias] => instant_articles ) [s_preporucuje] => stdClass Object ( [id] => 91 [name] => S preporučuje [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 29 [alias] => s_preporucuje ) [s_voli] => stdClass Object ( [id] => 92 [name] => S voli [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 30 [alias] => s_voli ) [layout_with_three_photos] => stdClass Object ( [id] => 93 [name] => Layout with three photos [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 31 [alias] => layout_with_three_photos ) [gallery_in_the_article] => stdClass Object ( [id] => 94 [name] => Gallery in the article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 32 [alias] => gallery_in_the_article ) [required_views] => stdClass Object ( [id] => 95 [name] => Required views [value] => 0 [type] => textfield [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 33 [alias] => required_views ) [fullhd_image] => stdClass Object ( [id] => 96 [name] => FullHD image [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 34 [alias] => fullhd_image ) [CitySelect] => stdClass Object ( [id] => 97 [name] => City Select [value] => (0) [type] => select [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 35 [alias] => CitySelect ) [paid_article] => stdClass Object ( [id] => 98 [name] => Paid Article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 36 [alias] => paid_article ) [SD_na_licu_mjesta] => stdClass Object ( [id] => 99 [name] => SD na licu mjesta [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 37 [alias] => SD_na_licu_mjesta ) ) [attachments] => Array ( ) [cleanTitle] => Od Düsseldorfa do Ženeve: donosimo veliki vodič nautičkih sajmova u 2024. godini [num_of_authors] => 0 [author] => Joomla\CMS\User\User Object ( [isRoot:protected] => [id] => [name] => [username] => [email] => [password] => [password_clear] => [block] => [sendEmail] => [registerDate] => [lastvisitDate] => [activation] => [params] => [groups] => Array ( ) [guest] => 1 [lastResetTime] => [resetCount] => [requireReset] => [_params:protected] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( ) [initialized:protected] => [separator] => . ) [_authGroups:protected] => [_authLevels:protected] => [_authActions:protected] => [_errorMsg:protected] => [userHelper:protected] => Joomla\CMS\User\UserWrapper Object ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [link] => /autor/2024-05-11-08-45-07-264 [profile] => stdClass Object ( [id] => 1342 [gender] => m [description] => [image] => 1342.png [url] => [group] => 0 [plugins] => {"customparams_author_school":"","customparams_author_title":"","customparams_author_title_categoryid":"3","customparams_fb_link":"","customparams_tw_link":""} ) [avatar] => /components/com_ocm/images/placeholder/user.png ) [numOfComments] => 0 [mainImage] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/01/24/24229070.jpg [galleryCount] => 3 [hasImage] => 1 [mainImageAuthor] => Boot Dusseldorf [mainImageDesc] => [popup_gallery] => Array ( [0] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/01/24/24229070.jpg [title] => Boot Dusseldorf ) [1] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/01/24/24229049.jpg [title] => ) [2] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/01/24/24229057.jpg [title] => ) ) [bgPosition] => [videoType] => allvideos [text] => {OCMSplitter}

Ako je vjerovati najavama, u novoj 2024. godini očekuje nas pravi nautički spektakl! Naime, organizatori gotovo svih vodećih svjetskih i europskih sajmova ove vrste najavili su rast broja izlagača i posjetitelja, uz brojne duruge novotarije. U nastavku vam tako donosimo veliki vodič velikih ovogodišnjih nautičkih događanja: od Boot Düsseldorfa koji je upravo počeo, pa preko Helsinkija i Miamija do već kultnih sajmova poput Genove i Cannesa.

Boot Düsseldorf (20. do 28. siječnja)

Lokacija: Düsseldorf, Njemačka)

Broj izloženih brodova: 1.100

Broj izlagača: 1.500 (70 zemalja)

Broj posjetitelja: 250.000 iz 90 zemalja

Boot Düsseldord prvi je ovogodišnji nautički sajam. Radišni Nijemci su ga u svega nekoliko godina promovirali u jedan od vodećih svjetskih sajmova nautike u zatvorenom prostoru. Održava se svake godine na obalama Rajne, "Grand-Messe" te okuplja gotovo 2000 izlagača u 16 hala.

Helsinki Boat Show (9. do 18. veljače)

Lokacija: Helsinki, Finska

Helsinki Venebat vodeći je nautički događaj u Finskoj i jedan od najvažnijih sajmova nautike u sjevernoj Europi koji okuplja nordijske i međunarodne izlagače. Kroz deset dana sajma biti će predstavljeni brodovi za razonodu, ribolovna oprema i prateće usluge.

Miami International Boat Show (14. do 18. veljače)

Lokacija: Miami, SAD

Broj brodova: preko 1000 brodova

Boat Show u pravom američkom stilu u toploj Floridi jedna je od najvažnijih u SAD-u. Dok asortiman plovila u ponudi uključuje mnoge glisere (glavni cilj u SAD-u), od 2018. izlažu se i jedrilice i katamarani, ali i kruzeri, ribarski brodovi te sva moguća oprema i pribor.

Dubai International Boat Show (28. veljače do 3. ožujka)

Mjesto: Dubai

Broj izloženih brodova: 240

Na ovogodišnjem Dubai International Boat Showu očekuje se više od 200 brodova, uključujući, sasvim očekivano, i neke od najvećih svjetskih superjahti. Sajam u Dubaiu poznat je po raskošnim zabavama te brojnim događanjima za posjetitelje (aktivnosti na plaži, jedrenje, super automobili, vodeni sportovi, ribolov...)

Les Nauticales (20. do 25 ožujka)

Lokacija: La Ciotat, Francuska

Broj brodova: 300 

Broj izlagača: 200

Les Nauticales je prvi francuski ovogodišnji sajam brodova na vodi. Predstavlja nove proizvode u svim područjima nautike (gliseri, jedrenje, jedriličarstvo, ribolov, oprema...)

Les Nautiques de Port Camargue (29. ožujka do 1. travnja)

Lokacija: Le Grau-du-Roi, Francuska

Broj izlagača: 250

Broj brodova: 450 novih i rabljenih plovila

Broj posjetitelja: 45.000

Mediteranski sajam rabljenih i novih plovila održava se svake godine tijekom uskršnjeg vikenda. Izložene su jedrilice i motorni čamci, dok su istovremeno organizirane demonstracije svih vrsta nautičkih aktivnosti (veslanje, lagano jedrenje...), konferencije i događanja. Ulaz je besplatan.

---

image
---

International Multihull Boat Show (3. do 7. travnja)

Lokacija: La Grande-Motte, Francuska

Broj brodova: 70

Salon International du Multicoque specijaliziran je za jedrenje, jedrilice i motorizirane višetrupce (katamarane i trimarane)

Arcachon Show (19. do 21. travnja)

Lokacija: Arcachon, Francuska

Broj izlagača: 180

Broj posjetitelja: 50.000

U travnju nas očekuje 9. izdanje Arcahon boat showa koji će tijekom tri dana sajma posjetiteljima ponuditi novitete iz svijeta nautike: jedrilice, motorne čamce, oprema..

Palma International Boat Show  (25. do 28. travnja)

Mjesto: Palma de Mallorca (Balearic Islands), Španjolska

Broj izlagača: 270

Broj brodova: 250

Sajam u Mallorci, osnovan još 1984. godine, označava početak mediteranske proljetne sezone za velike jahte. Ljubitelji luksuza ovaj sajam odavno su isplanirali u svom rasporedu...

La Napoule Boat Show (25. do 28. travnja)

Lokacija: Mandelieu-La-Napoule, Francuska

Broj izlagača: 90

Broj brodova: 250

Ovaj sajam nautike, posvećen prodaji novih i rabljenih plovila, okuplja proizvođače jedrilica i motronih čamaca te proizvode i usluge vezane uz održavanje i nautiku plovila. Kako tvrde organizatori, gotovo 60 posto izloženih plovila su rabljena.

Martinique Boat Show (30. svibnja do 2. lipnja)

Lokacija: Fort de France, Martinique

Broj izlagača: 80

Koncem svibnja na Martiniqueu očekuje nas 4. izdanje ovog zanimljivog nautičkog sajma. Naime, na kopnu ćete pronaći graditelje, brodogradilišta, trgovce novim motornim čamcima, proizvođače opreme, distributere, proizvođače motora, tvrtke za iznajmljivanje, riblji turizam, ribolov, ronjenje, vodene sportove... dok je na vodi, točnije na dva golema pontona organizirana prodaja rabljenih katamarana i rabljenih glisera. 

Salone Nautico di Venezia (29. svibnja do 2. lipnja)

Lokacija: Venecija, Italija

Broj brodova: 300

Broj izlagača: 220

Venecijanski sajam nautike, smješten u neobičnom ambijentu bazena Arsenale Serenissime, našao je svoje mjesto na međunarodnoj karti nautičkih događanja koja svakako vrijedi posjetiti.

Cannes Yachting Festival (10. do 15. rujna)

Lokacija: Cannes, Francuska

Broj brodova: 700

Broj izlagača: 600

Sajam u Cannesu predstavlja se kao vodeći europski sajam brodova s preko 600 izloženih plovila. Posjetitelji će moći razgledati velike, luksuzne brodove (jedrilice, motorne, jednotrupce i višetrupce), kao i široku ponudu proizvoda i usluga vezanih uz svijet nautike.

Southampton Boat Show (13. do 22. rujna)

Lokacija: Southampton, Ujedinjeno Kraljevstvo

Broj brodova: 650

Southampton Boat Show je izložba motornih i jedrilica svih kategorija, kao i svih sektora nautičke industrije. Inače, ovo je vodeći sajam nautike u Velikoj Britaniji.

Bandol Boat Show (19. do 22. rujna)

Lokacija: Bandol, Francuska

Broj brodova: 50 plovila

Broj izlagača: 30

Na sajmu u Bandolu, koji se održava od 2019. godine, pronaći ćete nova i rabljena plovila svih veličina te široku ponudu proizvoda uključujući i opremu, sportove na dasci, slobodno vrijeme...

Salone Nautico di Genova (19. do 24. rujna)

Lokacija: Genova, Italija

Broj brodova: 1000

Broj psojetitelja: 100.000

Talijanski sajam predstavlja više od 1000 brodova u četiri različita područja: jedrenje, vanbrodski motori, motorni čamci i motorne jahte. Svake godine u Genovi se predstavljaju i najnovije inovacije iz područja nautike, a sajam privuče više od sto tisuća posjetitelja.

---

image
---

Monaco Yacht Show (25. do 28. rujna)

Lokacija: Monako

Broj brodova: preko 100 superjahti

Broj izlagača: 550

MYS je sajam za luksuzne i superluksuzne jahte. Ove godine očekuje se čak 45 premijera.

Grand Pavois (1. do 6. listopada)

Lokacija: La Rochelle, Francuska

Broj brodova: 750

Le Grand Pavois jedan je od tri najveća francuska sajma nautike, uz Cannes i Pariz, te predstavlja sva plovila na tržištu (jedriliice, motorne čamce, kazamarane..., kao i sve proizvode i usluge u nautičkoj industriji.

Nautic en Seine (15. do 20. listopada)

Lokacija: Boulogne-Billancourt (Ile de Monsieur i Port Legrand), Francuska

Broj izloženih brodova: 230 brodova

Nautic en Seine nasljednik je velikog nautičkog sajma u Parizu, a ovo mu je premijera! Na obalama Seine i u pariškim predgrađima posjetitelji će imati priliku vidjeti i isprobati najnovija plovila. Na sajmu će se predstaviti jedrilice i motorni brodovi, kao i proizvođači nautičke opreme, s fokusom na nautičke destinacije.

Salon Nautico de Barcelona (listopad 2024.)

Lokacija: Barcelona, ​​Španjolska

Broj izloženih plovila: 640

Broj izlagača: 240

Međunarodni sajam nautike u Barceloni najveći je takve vrste u Španjolskoj i jedini u zemlji koji je službeno odobrila Međunarodna federacija organizatora nautičkih sajmova (IFBSO). Povodom njegove pedesete obljetnice, Gradsko vijeće Barcelone dodijelilo je događaju Zlatnu medalju za sportske zasluge kao priznanje za promicanje sektora i za pomoć u postavljanju grada na međunarodnu kartu.  Sajam predstavlja najveću i najopsežniju komercijalnu ponudu sportskih i rekreacijskih plovila, izloženih u vodi i izvan nje: jedrilice, jahte, katamarani, Menorquin čamci, motorni čamci, gumenjaci, kruzeri i čamci za rekreacijski ribolov, kao i svi niz nautičkih proizvoda i usluga u rasponu od elektronike i motora do boje, jedara, prikolica, opreme za ribolov i malih plovila, kao i chartera i marina.

Fort Lauderdale International Boat Show (od 30. listopada do 3. studenog)

Lokacija: Fort Lauderdale, Sjedinjene Države

Broj brodova: 1.300

Broj posjetitelja: 105.000

Međunarodni sajam nautike u Fort Lauderdaleu predstavlja se kao "svjetska prijestolnica yachting industrije", privlačeći oko 105.000 posjetitelja u potrazi za najnovijim inovacijama. Osim jahti, na sajmu će se predstaviti i brojna druga plovila od jedrilica i motornih čamaca svih vrsta do katamarana i superjahti.

Autumn Boat Show (od 30. listopada do 3. studenog)

Lokacija: Cap d‘Agde, Francuska

Broj brodova: 500

Sajam novih i rabljenih plovila i nautičke opreme Cap d‘Agde održava se u lučkoj zoni Tehnika. Izloženi su i motorni i jedrenjaci, a najavljene su i brojne konferencije.

Le Mille Sabord (od 31. listopada do 3. studenog)

Lokacija: Le Crouesty, Francuska

Osnovan 1984. godine, Mille Sabords se trenutno smatra najvećim europskim sajmom rabljenih plovila. Izloženo je gotovo 500 modela.

Swiss Boat Show (8. do 10. studenog)

Lokacija: Palexpo - Ženeva, Švicarska

Broj izlagača: 150

Broj posjetitelja: 28.000

Swiss Boat Show švicarsko je mjesto susreta ljubitelja jezera i mora. Kako kažu organizatori, na predivnom Ženevskom jezeru čekaju vas vožnje motornim čamcem, jedrilicama, ronjenje, ribolov... Uglavnom sve što treba zaljubljenicima u more i nautiku.

[jcfields] => Array ( ) [event] => stdClass Object ( [BeforeDisplay] => [AfterDisplay] => [AfterDisplayTitle] => [BeforeDisplayContent] => [AfterDisplayContent] => [OCMBeforeDisplay] => [OCMAfterDisplay] => [OCMAfterDisplayTitle] => [OCMBeforeDisplayContent] => [OCMAfterDisplayContent] =>
Boot Dusseldorf


[OCMUserDisplay] => [OCMCommentsCounter] => [OCMCommentsBlock] => ) [image] => [imageWidth] => 600 [comments] => Array ( ) [absoluteURL] => https://slobodnadalmacija.hr/om/nautika/od-duesseldorfa-do-zeneve-donosimo-veliki-vodic-nautickih-sajmova-u-2024-godini-1358007 [emailLink] => /component/mailto/?tmpl=component&template=site&link=7435c317546903a0609b885e565efeb21b5bba96 [twitterURL] => http://twitter.com/intent/tweet?text=Od+D%C3%BCsseldorfa+do+%C5%BDeneve%3A+donosimo+veliki+vodi%C4%8D+nauti%C4%8Dkih+sajmova+u+2024.+godini&url=https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fom%2Fnautika%2Fod-duesseldorfa-do-zeneve-donosimo-veliki-vodic-nautickih-sajmova-u-2024-godini-1358007 [socialLink] => https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fom%2Fnautika%2Fod-duesseldorfa-do-zeneve-donosimo-veliki-vodic-nautickih-sajmova-u-2024-godini-1358007 )
Array ( [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => čeka nas spektakl [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [3] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [4] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [5] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [6] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [8] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [9] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [10] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [11] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [12] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [13] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [14] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [15] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) [16] => stdClass Object ( [id] => 78 [name] => Related on bottom [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 18 [alias] => related_on_bottom ) [17] => stdClass Object ( [id] => 79 [name] => Live button [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 19 [alias] => live_button ) [26] => stdClass Object ( [id] => 87 [name] => Instant articles [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 28 [alias] => instant_articles ) [27] => stdClass Object ( [id] => 91 [name] => S preporučuje [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 29 [alias] => s_preporucuje ) [28] => stdClass Object ( [id] => 92 [name] => S voli [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 30 [alias] => s_voli ) [29] => stdClass Object ( [id] => 93 [name] => Layout with three photos [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 31 [alias] => layout_with_three_photos ) [30] => stdClass Object ( [id] => 94 [name] => Gallery in the article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 32 [alias] => gallery_in_the_article ) [31] => stdClass Object ( [id] => 95 [name] => Required views [value] => 0 [type] => textfield [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 33 [alias] => required_views ) [32] => stdClass Object ( [id] => 96 [name] => FullHD image [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 34 [alias] => fullhd_image ) [33] => stdClass Object ( [id] => 97 [name] => City Select [value] => (0) [type] => select [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 35 [alias] => CitySelect ) [34] => stdClass Object ( [id] => 98 [name] => Paid Article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 36 [alias] => paid_article ) [35] => stdClass Object ( [id] => 99 [name] => SD na licu mjesta [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 37 [alias] => SD_na_licu_mjesta ) )
StoryEditorOCM

čeka nas spektaklOd Düsseldorfa do Ženeve: donosimo veliki vodič nautičkih sajmova u 2024. godini

Piše Leo Kovačić
24. siječnja 2024. - 13:38

Ako je vjerovati najavama, u novoj 2024. godini očekuje nas pravi nautički spektakl! Naime, organizatori gotovo svih vodećih svjetskih i europskih sajmova ove vrste najavili su rast broja izlagača i posjetitelja, uz brojne duruge novotarije. U nastavku vam tako donosimo veliki vodič velikih ovogodišnjih nautičkih događanja: od Boot Düsseldorfa koji je upravo počeo, pa preko Helsinkija i Miamija do već kultnih sajmova poput Genove i Cannesa.

Boot Düsseldorf (20. do 28. siječnja)

Lokacija: Düsseldorf, Njemačka)

Broj izloženih brodova: 1.100

Broj izlagača: 1.500 (70 zemalja)

Broj posjetitelja: 250.000 iz 90 zemalja

Boot Düsseldord prvi je ovogodišnji nautički sajam. Radišni Nijemci su ga u svega nekoliko godina promovirali u jedan od vodećih svjetskih sajmova nautike u...

11. svibanj 2024 10:45