StoryEditorOCM

ciklona odmičeNe plovi trajekt Makarska-Sumartin, uspostavlja se katamaranska veza s Hvarom, s Lastovom je u prekidu. Bura i tramontana će tijekom dana slabjeti

Piše OM
26. siječnja 2021. - 14:59

Zbog nepovoljnih vremenskih uvjeta prekidu su:

- Katamaranska linija 9603 Split - Bol - Jelsa: katamaran će isploviti na relaciji Split - Stari Grad bez pristajanja u lukama Bol i Jelsa. Polazak iz luke Split je 16:00 h.

- Trajektna linija 638 Sumartin-Makarska u prekidu

- Katamaranska linija 9604 Split-Hvar-Vela Luka-Ubli u prekidu

Izvješće Pomorskog meteorološkog centra Split DHMZ-a dana 26.01.2021. u 06 sati

Upozorenje

Mjestimični udari bure, na otvorenom moru tramontane 35-55 čvorova, poslijepodne će na sjevernom i dijelu srednjeg Jadrana oslabjeti. More na srednjem i južnom Jadranu mjestimice 5. Mjestimice je moguć neverin, uglavnom na krajnjem jugu te na otvorenom moru.

Stanje

Sa zapada jača anticiklonalni greben, a ciklona odmiče dalje na istok.

Vremenska prognoza za Jadran za prvih 12 sati

Bura i tramontana 16-26, na otvorenom moru tramontana do 32 čvora, na sjevernom i dijelu srednjeg Jadrana poslijepodne u slabljenju na 6-16 čvorova. More 3-4, na srednjem i južnom Jadranu mjestimice 5. Vidljivost 10-20 km. Pretežno vedro, a više oblaka i povremene kiše i pljuska s grmljavinom može biti uglavnom na otvorenom moru te na krajnjem jugu.

Vremenska prognoza za sljedećih 12 sati

Na sjevernom i dijelu srednjeg Jadrana slaba do umjerena bura i tramontana, a drugdje će umjerena do jaka bura te na otvorenom moru pojačana do vrlo jaka tramontana postupno slabjeti na umjerenu do jaku. More umjereno valovito do valovito, na otvorenom južnog i dijela srednjeg Jadrana i jače valovito. Pretežno vedro, a više oblaka i povremene kiše te pljuska s grmljavinom može biti uglavnom na otvorenom moru.

19. travanj 2024 13:58