StoryEditorOCM

16. izdanjeNajavljen Croatia nautic show: u Kaštelima će se predstaviti 80 izlagača iz svijeta nautike i turizma

Piše M. Ilić
19. ožujka 2024. - 14:04

U marini Kaštela od četvrtka 18. do nedjelje 21. travnja održat će se Croatia nautic show - Hrvatski dana male brodogradnje i turizma. Tim povodom održana je press konferencija u restoranu VIP Spinnaker marine Kaštela.

Ovogodišnje 16. izdanje predstavit će ukupno 80 izlagača iz segmenta nautike i turizma. Ukupno 35 tvrtki će predstaviti 80 brodova, i to 48 motornih brodova, jahti, daily cruisera i brodica, te 32 aluminijska i gumena plovila, katamarana i jedrilice renomiranih domaćih i svjetskih proizvođača.

Dvadeset tvrtki će upotpuniti nautički dio predstavljajući i tržištu nudeći benzinske i električne motore, nautičku, ribolovnu, elektroničku i drugu brodsku opremu, nautičku odjeću i nakit, te usluge najma plovila. Preko 25 tvrtki izlagača ponudit će širok asortiman turističkih proizvoda i usluga: oprema i usluge uređenja objekata za smještaj i odmor, hortikulture, audio i zabavne opreme, automobila i električnih vozila, opreme za plažni najam, vanjskog namještaja i pergola, masažnih kada te bazenske i SPA opreme. Poseban naglasak je na edukacijskim i prezentacijskim poslovnim programima u turizmu.

- Plovila koja se izlažu na sajmu nastojimo da budu u funkciji nautike, života, a ne sajma samog po sebi, da sve bude dostupno i našim građanima. Ove godine od brodograditelja dolazi nam Monachus, Aquamax, Bura, Dunkić, škver Kuštera, Fortis nautika, Colnago, Arba nautika, Marušić brodogradnja i Aeda Dubrovnik...Ponosni smo što su odnosi s hrvatskim proizvođačima plovila čvrsti i neraskidivi. Mi smo tu da pomažemo svima da nastave sa svojom djelatnošću.

Naša intencija je da stvaramo kvalitetnu turističku ponudu na ovom području koje itekako živi od nautike i turizma - rekao je Branimir Matijaca, predsjednik Organizacijskog odbora manifestacije napomenuvši kako će svim posjetiteljima ulaz na sajam biti besplatan, uz osigurani parking uz sami sajamski prostor.

Novinarima se ispred Splitsko-dalmatinske županije obratio i zamjenik župana Stipe Čogelja, u ime TZ Splitskodalmatinske županije Ivana Vladović, u ime TZ Grada Kaštela Nada Maršić, te predstavnik OTP banke.

image
Paun Paunović/Cropix

- Sajam doprinosi broju turističkih posjeta i svake godine se što novo ponudi, od broja izlagača, do raznovrsne ponude. S ovim sajmom započinjemo turističku sezonu, a veseli nas da postoje rezervacije već za iduću godinu - zadovoljan je bio kaštelanski gradonačelnik Denis Ivanović.

Kapetan Josip Berket najavio je kako će marina Kaštela ugostiti europsko seniorsko prvenstvo u jedrenju u klasi ILCA 2026. - Imamo dobru perspektivu ovdje u Kaštelanskom zaljevu koje je idealna lokacija za jedriličarsku organizaciju. U okviru postojeće luke radit će se dva nova mula, 8 metara široka, 110 metara kako bi primili megajahte, kazao je.

Kroz bogat program nadolazećeg sajma koji uključuje panel diskusije, predstavljanja i prezentacije, svoj će rad i buduće aktivnosti predstaviti domaća tradicijska brodogradnja, ekološke inicijative koje se bave očuvanjem našeg mora, jedriličarski i ribolovno natjecateljski projekti, a svoje će mjesto naći edukacijski programi i praktične "morske" radionice posvećene najmlađima.

Bit će tu tema vezanih uz charter poslovanje i osiguranje na moru, ali i humanitarni dio udruga kao što je Mirno more, koja ove godine slavi 30 godina postojanja. Posebna turistička atrakcija koja će biti predstavljena je i E-Foil B2B Experience Tour radionica u organizaciji tvrtke Surfmania na kojoj će zainteresirani upoznati sve detalje biznis modela poslovanja s E-Foil daskama; od teorije do praktične nastave na moru te pretvaranje novog znanja u profitabilan posao. Ovaj najjednostavniji oblik surfanja uči se u samo 45 minuta vožnje na moru ili vodi i dostupna je svima od 30 do 60 godina, a zainteresirani će moći surfati i pomoću VR naočala.

image
Paun Paunović/Cropix

Evo tko su izlagači na sajmu: po prvi put izlažu - Croatia yachting koji će izložiti brodove RYCK 28, HANSE 460, te katamarane BALI; firma Action yachts predstavlja surf plovila TIGE Z5 i ATX 20 TYPE S; tvrtka Emu yachting s premijerama ODYSSEYA PLATINUM 40 i TRIDENT 630; tvrtka Professional team s premijerom brodova VIRTUE V10 OPEN i V10 TOP, te MATRIX 655; tvrtka Ocean sailing house se predstavlja sa SUNREEF katamaranima.

Premijerno će se predstaviti i tvrtke TTY Slovenia s novom BAVARIA 38C, te MELTL YACHTEN CROATIA s novom BAVARIA 50 C. U segmentu premijernih predstavljanja gumenih brodova predstavljaju se tvrtke Oro marine adriatic i PORTLESS TRIMARANS HUNGARY s atraktivnim gumenim katamaranima Portless trimarans.

Široka ponuda "Nautike po mjeri čovjeka" počinje već poznatim i uvijek atraktivnim brandovima i modelima; JEANNEAU MERRY FISHER 795 i 895, CAP CAMARAT 7.50 WA, WELLCRAFT 355, 3D TENDER/PATROL 650, KARNIC SL602, PRINCE 490, ROTO 450, premijerno ROTO KORKYRA 650, TEXAS BOATS, WATERSPOOR 717 OB, IDEA MARINE, GALIA BOATS, OCEAN MASTER, NORTHMASTER 655, XO, ABARIS, CAYMAN BOATS, VENERE 20 RELAX, HYDROMARIN 6930, LAOS 540 CABIN, ITALMAR, EOLO, AS MARINE, PARKER, GOLDEN SLIDE, D-MAR GUMENJACI, HIGHFIELD 600, SEALWER BOATS- JET SKI RIBS, SALPA, FANALE MARINE s modelom ALTORE CABINE 900, TAKACAT, ZAR MINI...

Poseban naglasak je na novom brandu tvrtke Euromarine koji po prvi put u Hrvatskoj predstavljaju zastupstvo novi brand DELPHIA te u moru predstavljaju brod DELPHIA 10 SEDAN.

image

Josip Berket, Branimir Matijaca, Ivana Vladović i Nada Maršić

Paun Paunović/Cropix
image
Paun Paunović/Cropix
image
Paun Paunović/Cropix
image
Paun Paunović/Cropix
image
Paun Paunović/Cropix
image
Paun Paunović/Cropix
image
Paun Paunović/Cropix
image
Paun Paunović/Cropix
27. travanj 2024 12:41