StoryEditorOCM

napeta etapaJedrilice ‘Nemir V‘ i ‘Zora‘ pobjedile na regati Labud Classic

Piše Krešimir Đakulović
20. rujna 2020. - 17:14

Druga etapa regate Labud Classic nastavila se u atmosferi babljeg ljeta, vjetar je također bio klasičan za lijepo i toplo vrijeme.

Po vrlo laganom maestralu start je oglašen u 11 sati ispred Bobovišća. "Nemir V" je poveo odmah nakon starta, ali uskoro pada gotovo potpuna bonaca te na čelo flote dolazi "Munjek" s Duškom Tomićem za kormilom. Zatim, jedreći uz sami kraj otoka Brača, vodstvo preuzima najmanja jedrilica u floti s Jerom Vidovićem za kormilom. Vodstvo jedrilice duge samo 5,95 metara nije dugo trajalo, pa Branko Širola za kormilom "Nemira V" ponovo izbija na čelo flote, ali se udaljava od kraja i uskoro "Munjek" ponovo dolazi na vodeću poziciju, jedreći na samo nekoliko metara od kraja.

Prolazeći Rt Gomilicu Branko Širola jedri nešto zapadniju rutu dok "Munjek" podiže spinaker i jedri malo istočnije od kursa koji vodi prema Splitu. Naposljetku "Nemir V" je pobijedio i drugu etapu, dok je "Munjek" bio prvi kod jedrilica građenih od drva u cilju druge etape.

Branko Širola za kormilom "Nemira V" ukupni je pobjednik skupine Vintage. Jedrilica "Zora", ujedno i najdulja jedrilica na regati, s Lukom Rakićem za kormilom ukupni je pobjednik u skupini Classic.

26. travanj 2024 18:48