StoryEditorOCM

žele bolji brodHvarani negoduju jer su zbog olujnog juga ostali odsječeni od kopna: ‘Vajat će mi kupit jednu pasaru...‘

25. siječnja 2021. - 15:52

Zbog olujnog juga brojne trajektne i katamaranske linije tijekom vikenda bile su otkazane. U nedjelju navečer u 20.30 sati iz Splita za Stari Grad nije uspio isploviti trajekt zbog teških vremenskih uvjeta za plovidbu što je izazvalo negodovanje otočana koji su ostali odsječeni od kopna.

Na njihove upite Jadrolinija je odlučila poslati trajekt u 3 ujutro iz Splita prema Starom Gradu kako bi se uspostavila prva jutarnja linija prema Splitu u 5.30 sati u ponedjeljak, no ta plovidba nije bila moguća, potvrđuju nam iz Jadrolinije.

- Jednostavno, vrijeme nije dalo trajektu da isplovi. Trajekt Lastovo je ipak isplovio ujutro u ponedjeljak prema otoku Hvaru, a u 14.30 sati Juraj Dalmatinac. Posade zaista daju sve od sebe, no protiv vremena se ne može. Sigurnost ljudi je na prvom mjestu. Hvala na razumijevanju otočanima i svima koji trebaju putovati s kopna na otok i obrnuto. Plovidbeni red se uspostavlja čim se za to ostave uvjeti - kazali su nam iz splitskog ureda Jadrolinije.

Iako znaju ćudi mora, otočani smatraju kako bi neki bolji brod rješio njihov problem i skratio putovanje.

- Večeras su brodovi Bartol Kašić i Lastovo ostali na vezu u Splitu, a ne kako su se nadali neki, isplovili prema Starom Gradu umjesto trajekta Juraj Dalmatinac - komentirali su Hvarani u nedjelju navečer.

- Vajat će mi kupit jednu pasaru za pasovat do Splita jer po njihovima brodima nećeš Splita već vidit - pišu na facebook stranici Faros news podsjećajući da su iz Hvara i Starog Grada više puta traženi trajekti koji mogu podnijeti plovidbu po lošem vremenu poput "Petra Hektorovića", moćne grdosije koja vozi na liniji Split-Vis-Split.

Nakon prekida gotovo svih linija prema otoku Hvaru, u subotu su gradonačelnici Hvara i Staroga Grada, Rikardo Novak i Antonio Škarpa, zatražili od Uprave Jadrolinije da hitno pošalje adekvatan trajekt koji na olujnom jugu može održavati otočnu vezu s kopnom.

18. travanj 2024 17:58