StoryEditorOCM

NEXT 285 LXDvije kabine i 600 konja - talijanski neodoljivi dizajn u kombinaciji s najnovijom tehnologijom izrade donosi idealnu kombinaciju stilova

Piše Željko Simunić
11. rujna 2020. - 21:55

Jedan od najnovijih modela talijanskog brodogradilišta Ranieri International je Next 285 LX, čije će službeno predstavljanje biti ove jeseni. Na novitetu iz serije Sundeck Talijani su se svojski potrudili kako bi implementirali luksuz u tehnološkom smislu. Upravo zbog toga navode da slova LX u nazivu označavaju ekstra luksuz.
285 LX tako se pridružuje uspješnoj seriji Next, koju je Ranieri pokrenuo prije četiri godine. Poput ostalih modele te linije, izgrađen je prema Potpuno razvijenom sustavu kokpita (Fully-Developed Cockpit System). To je poseban način gradnje koji, osim što optimizira proces, omogućuje izradu jednodijelne palube. Ukratko rečeno, sve su glavne komponente – poput palube, kabine, prostora za spremnik goriva/vode i skladišta – kombinirane u jedan kalup.

Dvije odvojene kabine

Duljina od 8,5 m i širina od gotovo tri metra gabariti su koji potencijalnim kupcima odmah daju do znanja kako to nije običan Sundeck model, nego plovilo iznimne i prostrane udobnosti. Osim toga, dizajnirano je da nudi udobnost ne samo na palubi, nego i ispod nje, gdje se nalazi prostor za spavanje i opuštanje, kao i WC s tušem. Donja paluba sastoji se od dvije odvojene kabine u koje se mogu smjestiti do četiri osobe.
Na palubi se odlično može rabiti prostor za druženje na stražnjem dijelu, gdje se, pored fiksnog sjedala klupe, dobivaju dodatna sjedala s preklopivim sjedalima lijevo i desno. Usto su u konzoli sjedala koja se lako mogu presaviti na bokove broda. Na ovaj način dobiva se mjesto za sjedenje sa sve četiri strane stola.

HIS tehnologija trupa

Stol je hidraulički podesiv po visini i iznimno velik te se jednostavno postavlja prema različitim potrebama. Pored udobnog stražnjeg dijela nalazi se prikladna kuhinja u sjedećoj konzoli sa sudoperom i štednjakom, dok je hladnjak namjerno postavljen s prednje strane. Prednja sunčana garnitura koristi se do posljednjeg centimetra, što znači da nudi udobnost kao kod velikih modela s Apenina.
Kao što je to uobičajeno za Ranieri, trup je dizajniran HIS tehnologijom (Hull Innovative System) druge generacije. Plovidba je moguća samo s izvanbrodskim motorom ili njih nekoliko, što će radovati ljubitelje brzine. Bilo kako bilo, maksimalna dopuštena snaga penti na krmi je 600 KS. Sukladno stečenom renomeu, Talijani su poveli računa o svakom detalju.

Najsuvremeniji materijali

Oni također ističu kako je Next 285 rezultat stalnog napora koji ulažu u detaljnu studiju najsuvremenijih materijala i proizvodnih tehnika, kombiniranih sa sofisticiranim dizajnom i sofisticiranim stilom. Zato navode kako je ovo plovilo koje nudi eleganciju, udobnost i odlične performanse na moru.
Smatraju da je ovo plovilo idealno za sve one koji vole očaravajući talijanski dizajn, te žele maksimalnu udobnost i kvalitetu u ovom segmentu veličine, kao i funkcionalnost prostora i opreme.
Ranieri Next 285 LX uskoro će biti u ponudi Moto-Nautike, službenog distributera za slovensko i hrvatsko tržište. (Ž. S.)

16. travanj 2024 10:35