StoryEditorOCM

sajam nautikeDanas počinje Rijeka Boat Show: 40 godina tradicije koja spaja ljubitelje mora

Piše M. I.
3. listopada 2024. - 08:49

Rijeka Boat Show održat će se od četvrtka, 3. listopada, do nedjelje, 6. listopada na Gatu Karoline Riječke gdje je sve spremno za dolazak izlagača i posjetitelja. Svi kapaciteti su popunjeni do posljednjeg mjesta; na sajmu će biti više od sto izlagača, a s obzirom na veliki interes, očekuje se iznimna posjećenost, najavili su organizatori na press konferenciji.

Rajko Jurman, kapetan i voditelj komercijalnih poslova Lučke uprave Rijeka, istaknuo je dugogodišnju suradnju s organizatorima Rijeka Boat Showa

- Lučka uprava Rijeka već dugi niz godina djeluje kao jedan od partnera sajma. Ovaj sajam je dio putničke luke uspio pretvoriti u mjesto susreta gospodarstvenika, proizvođača nautičke opreme i plovila, a mi podržavamo aktivnosti koje potiču razvoj na ovom području. Očekuju nas brojni noviteti, a ono što me posebno raduje jest kreativnost i domišljatost proizvođača plovila - kazao je Jurman.

Medijima se obratio i direktor Rijeka Boat Showa, Ivan Črnjarić i osvrnuo se na dugu tradiciju i svjetlu budućnost.

- Još 1984. godine, netko je imao hrabru ideju pa nije slučajno da je upravo tada nastao sajam nautike u Rijeci. Zahvaljujući njenom idealnom geografskom položaju, blizini inozemstva i statusu slobodne kraljevske luke proglašene prije više od 300 godina, Rijeka je prirodno postala središte nautike u našoj regiji. Oduvijek je bila progresivna i upravo zato smo ove godine osmislili slogan ‘40 godina vizije‘. Želim zahvaliti svim dosadašnjim organizatorima, kao i onima koji su podržavali sajam od njegovog početka. S nadolazećim projektima, ulaganjima investitora i naporima Lučke uprave, Grada i drugih, Rijeka postaje sve atraktivnija, a sajam nautike opravdava svoju važnost - zaključio je Črnjarić.

Lučka uprava ove je godine osigurala dodatni prostor uz more oslobađanjem parkirališta, što je omogućilo bolju organizaciju prostora. Prva svjetska premijera u sadašnjoj organizaciji dolazi upravo iz Hrvatske, točnije s otoka Raba. Predstavit će se brodica Sampa 8 HD koja je napravljena za gospodarske i komercijalne namijene, za prijevoz putnika. 

Radno vrijeme sajma bit će svaki dan od 10 do 19 sati, osim nedjelje do 18 sati. Ulaznice su simboličnih 5 eura za odrasle, za djecu do 7 godina besplatne, a za djecu od 7 do 12 godina cijena je 2 eura.

03. listopad 2024 08:49